Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası yarın toplanıyor

Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası yarın toplanıyor -TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: -Başbakan Yardımcısı Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün ve Türkiyedeki 65 sektör meclisinin başkanları ile


BALIKESİR (A.A) - TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yarın yapılacak Türkiye Sektörel Ekonomi Şurasına ilişkin, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Türkiyedeki 65 sektör meclisinin başkanları ile 10 saat TOBBda sorunları konuşacağız dedi.
     Hisarcıklıoğlu, Balıkesir Sanayi Odasınca düzenlenen ödül törenine katılmak üzere geldiği Balıkesirde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkedeki sektörleri ve ekonomiyi yakından ilgilendiren Türkiye Sektörel Ekonomi Şurasının yarın TOBBda yapılacağını söyledi.
     5 sorun 5 çözüm sloganıyla yapılacak toplantının geniş katılımlı olacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
     Başbakan Yardımcısı Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün ve Türkiyedeki 65 sektör meclisinin başkanları ile 10 saat TOBBda sorunları konuşacağız. TOBB yönetim kurulu üyeleri ve sektör meclislerinin başkanlarının yanı sıra yardımcıları ve kurullarının katılacağı Sayın Babacanın başkanlığındaki toplantıda, yıl içinde dile getirilen sorunlar masaya yatırılacak. Her sektör başkanı en önemli 5 sorununu dile getirecek ve aynı zamanda çözüm önerilerini sunacak. Başbakan yardımcımız ve bakanlar, bu sorunları doğrudan ilgililerin ağzından dinleyecek, çözüm önerilerini alacak. Sorunları birlikte tartışacağız. Türkiyenin geleceği için bu toplantı çok önemli.
     Hisarcıklıoğlu, saat 11.00de başlayacak toplantının ilerleyen bölümlerine, Türkiyeye çalışma ziyareti gerçekleştiren Tunus Başbakanı Hammadi el-Cibali, Dışişleri Bakanı Refik Abdüsselam, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Rıza Saidi, Dışişleri Bakanı Refik Abdüsselam ve Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Riyad Tayyib ile heyete eşlik eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşekin de katılacağını belirtti. Rifat Hisarcıklıoğlu, Hammadi el-Cibalinin Türk iş dünyasına hitap etmesinin ardından heyetin ayrılacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası yarın toplanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER