Prostat büyümesinin tedavisinde etkili yöntem plazma

Prostat büyümesinin tedavisinde etkili yöntem plazma kinetik teknolojisi


ANTALYA (A.A) - Prostat büyümesinin cerrahi tedavisinde plazma kinetik teknolojisinden yararlanılıyor.
     Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Üroloji Bölümünden Opr Dr. Mehmet Sarıer, yaptığı yazılı açıklamada, 50 yaşın üstündeki erkeklerde ürolojik bir rahatsızlık olan prostatın büyümesine bağlı problemlerin kişinin konforunu bozduğunu ve hayat kalitesini olumsuz etkilediğini belirtti.
     Prostatta büyümenin 40lı yaşlarda başladığı ve genel olarak 50li yaşlardan sonra belirtiler verdiğini anlatan Sarıer, Gece idrara çıkma, idrar yaparken zorlanma, sık sık idrara çıkma, idrarın akış gücünde azalma, kesintili idrar yapma gibi belirtiler gösterir. Bazen de hastada bu belirtilerin yanı sıra ani idrar tıkanıklığı, mesane taşları veya böbreklerde genişleme gibi bulgular ortaya çıkabilir ifadelerini kullandı.
     Sarıer, prostat büyümesiniin kişinin hayat kalitesini bozmaya başladığında tedavi edilmesi gerektiğini vurgulayarak, tedaviye ilaçla başlandığını, ilaç tedavisinden fayda sağlanamadığı durumda ise cerrahi yöntemlerin söz konusu olacağını belirtti.
     İyi huylu prostat büyümesinin BPH cerrahi tedavisinde plazma kinetik teknolojisinin yeni ve oldukça güvenilir bir yöntem olduğunu kaydeden Sarıer, şöyle devam etti:
     Özellikle son yıllarda teknolojisini daha da geliştirmiş, çok daha güvenli bir yöntem haline gelmiştir. Plazma yönteminde diğer kapalı prostat ameliyatlarında olduğu gibi, bir endoskop vasıtasıyla idrar kanalından girilir ve idrar yolunu kapatan prostat dokuları plazma enerjisi kullanılarak temizlenir. Plazma ile yapılan prostat ameliyatlarında, klasik monopolar TUR ameliyatlarında karşılaştığımız monopolara bağlı olan komplikasyonları görmemekteyiz. Bu yüzden de özellikle kalp hastalarında, kalp pili takılı olan hastalarda veya diğer risk grubundaki hastalarda güvenle uygulanabilmektedir.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Prostat büyümesinin tedavisinde etkili yöntem plazma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER