Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı İlhan, Kocasinan Belediye Başkanı Yıldızı ziyaret etti


KAYSERİ (A.A) - Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet İlhan, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldızı ziyaret etti.
     Yıldız, yaptığı açıklamada, kültürel çalışmaların toplumu renklendiren önemli ayrıntılar olduğunu belirterek, Yazarlık çok farklı bir olaydır. Bu farklılığı bugün itibariyle bir şeylerle kıyaslanınca anlaşılır. Yazarlarımızın da hayatını kolaylaştıracak nitelikte destek olmaya, katkı sağlamaya gayret ediyoruz. İnsan kıtlığı gördüğümüz, imkan yokluğundan geldiğimiz için sıkıntıları iyi biliyoruz. Şimdi imkanların mümkün olduğu kadar iyi değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Herkes gücü neye yetiyorsa onu ortaya koyması lazım dedi.
     Geçmişe göre kıyas yapıldığında bugünkü imkanların göz ardı edilemeyecek nitelikte olduğunu kaydeden Yıldız, şunları kaydetti:
     Şimdi imkanlar fena değil, milyonlarca kitap okunsun gayreti bakın bir atmosfer meydana getirdi. Gönüllü teşekkülleri beğeniyoruz, elimizden geldiğince destek olmaya, faaliyetlerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Teşekküller branşıyla alakalı olarak yoğun gayret göstermelidir.
     İlhan ise, çalışmaları hakkında bilgi vererek, Öğrencileri yazarların tecrübelerinden yararlandırıyor, yazar olmaya teşvik ediyoruz. Okulları ziyaret ediyor, öğrencilerle yazarları buluşturuyor, söyleşiler yaptırıyoruz. Milli Eğitimle proje hazırladık. İstanbuldan 16, Kayseriden 8 yazarı 8 hafta değişik okullara götürerek söyleşi yapacağız. Hikaye yarışmasıyla yetenekleri ortaya çıkaracağız. Okullarda müthiş bir okuma faaliyeti var. Okulların çok fazla kitap almasından memnunuz. Kocasinan Belediyesi olarak yazarların ev sahibisiniz, teşekkür ediyoruz dedi.
    
    
     Muhabir: Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER