Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili Sorman: -Ülkemizde üretim planlamasının olmamasından dolayı şu an yaklaşık 45-50 milyar dolar civarında tarımda israf söz konusu


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Şeyda Sorman, üretim planlamasının olmamasından dolayı yaklaşık 45-50 milyar dolar civarında tarımda israfın söz konusu olduğunu bildirdi.
     Sorman, Afyonkarahisar Ziraat Odası ziyaretinde yaptığı konuşmada, tarım sektöründe politikaların oluşturulması gerektiğini söyledi.
     Türkiyedeki tüm illeri tek tek gezerek, Ziraat Odalarının sorunlarını dinlediklerini belirten Sorman, şöyle konuştu:
     Bunun neticesinde tüm sorunlar rapor haline getirilerek hem sizlere hem de Başbakanımız olmak üzere ilgili bakanlıklara aktarılacak. Türkiye bir tarım ülkesi olmasına rağmen çiftçi üretemez hale geldi. Türkiye bir tarım ülkesi olmasına rağmen üreticilerimiz yüksek girdi maliyetleri neticesinde artık üretemez duruma düşmüştür. Hedefimiz Türkiyedeki tarım politikalarının yeniden yapılanması ve ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmak. Ülkemizde üretim planlamasının olmamasından dolayı şu an yaklaşık 45-50 milyar dolar civarında tarımda israf söz konusu. Bu politikaları düzeltmek ve çiftçimizin gelir seviyesini yukarıya çekmek için bu toplantıları düzenliyoruz. Üretim planlaması yapılması gerekiyor. Hedefimiz bunu gerçekleştirmek. Tüm gelişmiş ülkelerde üretim planları sivil toplum örgütleri tarafından yönlendirilmektedir. Biz de ülkemizde bunu uygulamaya çalışacağız.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER