Türkiye

Türkiye-Afrika İlişkilerinde Sivil Toplum Kuruluşları ve İnsani Yardım Konferansı -İHH Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Şahin: -"2025 yılında 3 milyar insanın su sıkıntısı yaşayacağı bir dünyayla karşı karşıya kalacağız" (F


KIRKLARELİ (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Uluslararası İlişkiler Koordinatörü İzzet Şahin, "2025 yılında 3 milyar insanın su sıkıntısı yaşayacağı bir dünyayla karşı karşıya kalacağız" dedi.
     Şahin, Kırklareli Üniversitesince Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen Türkiye-Afrika İlişkilerinde Sivil Toplum Kuruluşları ve İnsani Yardım Konferansında yaptığı konuşmada, dünyada 1 milyarı aşkın insanın temiz suya muhtaç olduğunu söyledi.
     Dünyada yılda 1.8 milyon çocuğun kirli su ve sağlıksız ortamlar sebebiyle hayatını kaybettiğini aktaran Şahin, şöyle devam etti:
     "Afrikada yaşayan birçok vatandaş, günlük 1 doların altında gelirle hayatını sürdürmek zorunda. Halihazırda dünyada 5 insandan biri yoksulluk sınırı altında yaşamaktadır. 2025 yılında 3 milyar insanın su sıkıntısı yaşayacağı bir dünyayla karşı karşıya kalacağız. Dünyada birçok insan temiz suya muhtaç durumda. Dünyada 165 milyon bakıma muhtaç yetim çocuk var, 100 milyonun üzerinde çocuğun da aileden mahrum, sokaklarda yaşadığı tahmin ediliyor. Yılda 2.5 milyon çocuk ailelerinden koparılıp kaçırılıyor. Bunların büyük bir kısmı organ mafyası ya da başka türlü kötü amaçlarda kullanılıyor."
     Şahin, Afrika denildiği zaman akla öncelikli olarak Ekvator çizgisindeki yeşil yerlerin, kuzeyindeki çöllerin, renkli insanların, farklı kültürlerin, adetlerin ve inançların geldiğini ifade ederek, "Afrika hep sömürülen ülke konumunda kalmıştır. Silah zoruyla köle yapılan insanlar bugün yine yumuşak yüzlülükle köle haline getirilmektedir" dedi.
     Konferansa, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Özgün Tiran
     Yayıncı: Nurhan Çorlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER