Türkiye

Türkiye-Rusya Turizm Çalışma Grubu Toplantısı yapıldı -Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan: -İki ülke arasında karşılaştığımız bazı sorunlar vardı, çalışma grubu toplantısıyla bunları çözdük -Rusya Federal Turizm Aj


ANTALYA (A.A) - Kemere bağlı Terkirova beldesinde, Türkiye-Rusya Turizm Çalışma Grubu Toplantısı yapıldı.
     Beldedeki bir otelde yapılan çalışma grubu toplantısına Türkiye adına Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Rusya adına da Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Alexander Radkov başkanlık etti.
     Müsteşar Özgür Özaslan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Türkiyenin turizm konusunda dünyada yükselen değer olduğunu, bu konuda Türkiyenin en büyük misafir turist potansiyelinden birinin de Rusya olduğunu söyledi.
     Turizm çalışma grubu toplantısının çok verimli geçtiğini vurgulayan Özaslan, bu tür toplantıları her yıl iki-üç defa gerçekleştirdiklerini anlattı. Rusya ile ilişkilerin başta turizm olmak üzere her alanda büyük gelişme gösterdiğine dikkat çeken Özaslan, geçen yıl 3,5 milyon Rusya vatandaşını ağırladıklarını, bu yıl da en az bu sayıyı hedeflediklerini kaydetti.
     Özaslan, şöyle konuştu:
     Rusya ile turizm başta olmak üzere her alanda ilişkilerimizi geliştirebilmek için daha neler yapabiliriz, bunları değerlendiriyoruz. Çalışma grubu toplantımızın da asıl amacı buydu. İki ülke arasında karşılaştığımız bazı sorunlar vardı, çalışma grubu toplantısıyla bunları çözdük. Amacımız her iki ülke vatandaşlarının ülkeleri ziyaretlerinde seyahat güvenliklerinin arttırılması. Bu çerçevede yerel idareler, turizm müdürlüklerimiz çok yakın işbirliği içindeler. Bu sayede yatırımcılara da zemin hazırlayarak iki ülke arasında yatırımların yapılmasını sağlayacağız.
     Özaslan, Rusya heyetinin çalışma grubu toplantısı öncesinde Antalyada ziyaretlerde bulunarak incelemeler yaptıklarını, özellikle 112 Acil Servisi incelemelerinden çok memnun kaldıklarını bildirdi.
     Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Radkov da çok verimli bir toplantı yaptıklarını, toplantıyla Rusya Federasyonu ve Türkiye arasında önemli işbirliği alanlarını konuşma fırsatı bulduklarını söyledi.
     Türkiyenin geçmişten bu yana Rusya Federasyonu vatandaşları için en önemli destinasyon alanları arasında olduğunu vurgulayan Radkov, bunun en güzel göstergesinin 3 milyondan fazla Rusya Federasyonu vatandaşının tatillerini Türkiyede geçirmeleri olduğunu belirtti.
     Turizmin çift yönlü bir ilişki olduğuna dikkat çeken Radkov, bu anlamda iki ülke arasında geçen yıl vize muafiyeti uygulamasının yürürlüğe girdiğini hatırlattı.
     Radkov, turizmin her iki ülke açısından çok önemli ilişkileri barındırdığına dikkat çekerek, şöyle dedi:
     Geçtiğimiz yıl Rusya Federasyonu, Türkiye vatandaşları için vize muafiyeti uygulamasını başlattı. Bu uygulama Türkiye vatandaşlarının Rusyayı ziyaretleri açısından olumlu yanıt verdi. 2012 yılının ilk altı aylık değerlendirmesine göre Türkiyeden Rusyaya gelen turist sayısı yüzde 25 civarında arttı. Biz turizm alanında Türkiyeyi stratejik ortak olarak görüyoruz. Bu stratejik ortaklığın temeli de sadece Türkiyeden Rusyaya gelen Türk vatandaşlar için değil, Rusyadan Türkiyeye gelen Rusya vatandaşları için de geçerli.
     Radkov, toplantının en önemli amaçlarından birinin iki ülke arasında seyahat eden vatandaşların güvenliklerinin sağlanması ve tanıtım olarak daha fazla işbirliği yapılması olduğunu belirtti. Yatırım alanındaki işbirliği açısından bazı özel görüşmeler gerçekleştirdiklerini anımsatan Radkov, bu bağlamda yakın bir gelecekte Türk-Rus yatırım forumunu gerçekleştirmeyi kararlaştırdıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER