Türkiye

Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 organizasyonu -DİAD Başkanı Erdem Aydın: Türkiyeye ilk kez gelen yabancı iş adamlarının ortak hedeflerinden biri, şimdiye kadar Çin ve Avrupa ülkelerinden yaptıkları ithalatı Türkiyeye kaydırmak


DENİZLİ (A.A) - Denizli İşadamları Derneği (DİAD) Başkanı Erdem Aydın, Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonunca (TUSKON) düzenlenen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 organizasyonu ile Türkiyeye ilk kez gelen yabancı iş adamlarının ortak hedefleri arasında, Çin ve Avrupa ülkelerinden yaptıkları ithalatı Türkiyeye kaydırma kararının bulunduğunu söyledi.
     Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Denizlili tekstilcilerin, Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 organizasyonunda dünyanın dört bir yanından gelen iş adamları ile buluştuğunu belirtti.
     Ülkeler arasında ekonomik ve kültürel köprülerin kurulmasına zemin hazırlayan organizasyon kapsamında, ikili görüşmeler gerçekleştirildiğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:
     Asya ve Afrika kıtalarındaki gelişmekte olan ülkeler, Türk tekstil ürünlerinin kalitesini keşfederek, Türkiyeden ithalatı artırmaya devam ediyor. Büyük oranda Türkiyeye ilk kez gelenlerin ortak hedeflerinden biri, şimdiye kadar Çin ve Avrupa ülkelerinden yaptıkları ithalatı Türkiyeye kaydırma kararı oldu. Türkiyeden Afrika bölgesine yapılan ihracat, 2004 yılında 4 milyar dolar iken bugün 25 milyar dolara ulaştı. Hiçbir bölgede kısa zamanda bu kadar ihracat artışı yaşanmamıştır. Dünya Ticaret Köprüsü, Türkiyenin daralan pazarlarla ilgili ciddi bir açılım projesidir. Dünyada tekstil sanayisi dendiğinde, Türkiye ilk akla gelen isimlerden. Denizli de tekstil alanında, üretim ve pazarlama olarak iyi bir yere sahip. Tekstil sektöründe stant açtık. Yaklaşık 30 ikili iş görüşmesine katıldık. Görüşmelerin çok verimli geçtiğine inanıyorum. Daralan pazarları ancak bu şekilde açabileceğimiz kanaatindeyim. Türk iş adamları bu fırsatı iyi değerlendirmeli.
     Bu tür programların, uzun vadede yeni müşteriler kazanmada fırsat yarattığına dikkati çeken Aydın, 130 ülkeden 2 bini aşkın iş adamının katıldığı Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 organizasyonunda büyük anlaşmalara imza atıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Hamdi Ateş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER