Türkiye

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Demirkıran: Türkiyede yaşayan 76 milyon insanın her bir ferdinin beklentisi, hakkı, özgürlüğü, hürriyeti neyse, Doğu ve Güneydoğuda yaşayan insanın hakkı, özgürlüğü odur (Fo


SİİRT (A.A) - Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Türkiyede yaşayan 76 milyon insanın her bir ferdinin beklentisi, hakkı, özgürlüğü, hürriyeti neyse Doğu ve Güneydoğuda yaşayan insanın hakkı, özgürlüğü odur dedi.
     Demirkıran, bir pastanede düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecine değinerek, süreci çok önemli bulduğunu söyledi.
     Bütün toplum tarafından benimsenen çözüm sürecinin başlangıcının AK Partisi iktidarı ile başladığını belirten Demirkıran, o tarihten beri normalleşme sürecinin başladığını, yasalarda gerekli değişikliklerin yapıldığını ve OHALin kaldırıldığını söyledi.
     Demirkıran, PKKnın Avrupa ve ABD tarafından terör örgütü olarak kabul edildiğini, Kürt halkı ile PKKyı birbirinden ayırmak gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
     PKK bir terör örgütüdür. Bunu kimse inkar etmiyor. Ama bir realite var. Kürt halkı var. Kürt halkının, yıllarca geçmişte asimilasyona uğramış, yok sayılmış inkar edilmiş birçok hakları var. Bu haklarının da tesis edilmesi lazım. Bu hakların talep edilmeden tesis edilmesi lazım, kan dökülmeden tesis edilmesi gerekiyordu. Türkiyede yaşayan 76 milyon insanın her bir ferdinin beklentisi, hakkı, özgürlüğü, hürriyeti neyse, Doğu ve Güneydoğuda yaşayan insanın hakkı özgürlüğü odur. İstanbulda yaşayan Rumun Ermeninin Yahudinin hakkı odur.
     Demirkıran, yeni anayasa için kararlı olduklarını da belirterek, anayasa hazırlama komisyonunun çalışmalarından sonuç alınmadığı takdirde hazırlayacakları anayasayı referanduma götüreceklerini ve halkın bunu destekleyeceğine inandıklarını kaydetti.
     Çözüm sürecine yönelik provokatif girişimlerin olacağını belirten Demirkıran, Buna engel olunması gerekir. Hepimizin sürece destek vermesi gerekiyor dedi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER