TUSKONun Ticaret Köprüleri ekonomiye katkı sağladı

TUSKONun Ticaret Köprüleri ekonomiye katkı sağladı -TAGİD Genel Sekreteri Biçer: Tahminlere göre, ticaret köprüsü programlarında bu güne kadar 26 milyar dolarlık bir ticaret hacmi oluşturuldu


TEKİRDAĞ (A.A) - Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Genel Sekreteri Nihat Biçer, tahminlere göre, ticaret köprüsü programlarında bugüne kadar 26 milyar dolarlık bir ticaret hacminin oluşturulduğunu bildirdi.
     Türkiye İş adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü 2012 fuarına TAGİD üyesi iş adamları da katılarak 130 ülkeden iş adamlarıyla iş görüşmeleri gerçekleştirdi.
     TAGİD Genel Sekreteri Biçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 gün boyunca sürecek fuarın, ilk gününde TAGİD üyesi 15 firmanın 130 ülkeden gelen iş adamları ile ikili görüşmeler yaptığını söyledi.
     Biçer, TAGİD, TUSKONun öncülüğünde dünyanın dört bir yanına yayılmış etkin ve güçlü yapısı ve üyelerinin en üst seviyede girişimciliğine katkı sağlamak adına Türk iş adamlarının farklı coğrafyalara açılmasına katkı sağlamayı amaç edinmiş örnek bir kuruluştur. Üye iş adamlarımızı oluşan şartlar ve daralan pazar payı, üretkenliğimizi artırmak ve oluşan ilgiye cevap verebilmek adına TUSKON 2011 yılı itibariyle ticaret köprülerini sektörel olarak organize etmeye karar verdi diye konuştu.
     Bu güne kadar gerçekleştirilen 16 ticaret köprüsü programına, 26 binden fazla yabancı ve 40 bine yakın Türk iş adamının katıldığını belirten Biçer, TAGİD olarak üyelerine yeni pazarlar ve ticari fırsatları oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.
     Biçer, Tahminlere göre, ticaret köprüsü programlarında bu güne kadar 26 milyar dolarlık bir ticaret hacmi oluşturuldu. TUSKON Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü 2012 Tekstil Sektörel Programı 130 ülkeden bin 160 iş insanı ile bin Türk iş insanını buluşturarak, 25 bin ikili iş görüşmesinin gerçekleşmesine öncülük edecektir dedi.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Ergin Akgün
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber TUSKONun Ticaret Köprüleri ekonomiye katkı sağladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER