TÜVASAŞta vagon teslim töreni (1)

TÜVASAŞta vagon teslim töreni (1) -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -Teröristler, masum insanları gözünü kırpmadan öldürenler, bebekleri, kadınları, sivilleri hedef alan bu caniler şunu çok iyi bilmelidir; bu ü


SAKARYA (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Hakkarideki terör saldırısına ilişkin, Teröristler, masum insanları gözünü kırpmadan öldürenler, bebekleri, kadınları, sivilleri hedef alan bu caniler şunu çok iyi bilmelidir; bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya siz taşeronların da sizin efendilerinizin de gücü yetmez dedi.
     Türkiye Vagon Sanayii A.Şnin (TÜVASAŞ) Bulgaristan Demiryolları için ürettiği lüks yolcu vagonlarının teslim törenine katılmak amacıyla Sakaryaya gelen Yıldırım, Serdivan ilçesindeki bir restoranda Bulgaristan Ulaştırma, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı İvaylo Moskovski onuruna öğle yemeği verdi.
     Konuk Bakan Moskovski ile basına kapalı bir süre görüşen Yıldırım, daha sonra TÜVASAŞta düzenlenen vagon teslim törenine katıldı.
     Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Hakkarideki hain terörist saldırı sonucu şehit olan askerlere Allahtan rahmet, yaralı askerlere acil şifalar, Türk milletine de başsağlığı diledi.
     Terörün Türkiyenin ve Türk insanının enerjisini kemirmeye devam ettiğine dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:
     Şunu herkes çok iyi bilmelidir; Türkiye çok daha büyük badirelerden geçerek bugünlere geldi. Bu topraklarda bin yıl süreyle hep bir, beraber olduk. Ülkemizin, milletimizin bekası için, geleceği için birlikte çalıştık. Her seferinde de bağımsızlığımızı, ülkemizi, geleceğe taşımayı başardık. Teröristler, masum insanları gözünü kırpmadan öldürenler, bebekleri, kadınları, sivilleri hedef alan bu caniler şunu çok iyi bilmelidir; bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya siz taşeronların da sizin efendilerinizin de gücü yetmez. Bu ay yıldızlı bayrak sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecek. 75 milyon vatan evladı, bu ülkenin birliği ve bağımsızlığı için tek bir yürek, tek bir gönül olmaya devam edecek. Bu acıları yaşayabiliriz ama ülkemizin bağımsızlığından, geleceğinden, milletimizin birliğinden ve kardeşliğinden asla ödün vermeyeceğiz, asla vazgeçmeyeceğiz.
     Yıldırım, Türkiyeyi doğudan batıya, kuzeyden güneye bölünmüş yollarla donattıklarını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Yolları böldük, milleti birleştirdik. Şimdi Hakkariye, Vana, Şırnaka, Iğdıra, Bingöle yol yapıyoruz, havaalanı yapıyoruz. Ama bu yolları, bu havaalanlarını, bu tesisleri yapmamamız için terör örgütü elinden geleni arkasına bırakmıyor. Şantiyeleri basıyor, makineleri yakıyor, amaç ne- Amaç, buralara hizmet gitmesin, istismar devam etsin. Terörün istismar alanını ortadan kaldırmak için bölgedeki insanlarımızın, vatandaşlarımızın üzerindeki bu belayı defetmek için onlara inat bu tesisleri, bu hizmetleri yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Mehmet Özcan / Ömer Ürer / Kemal Kaymak
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber TÜVASAŞta vagon teslim töreni (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER