Tuzlada İyilik Şampiyonası

Tuzlada İyilik Şampiyonası


İSTANBUL (A.A) - Tuzla Belediyesince düzenlenen İyilik Şampiyonası, 24 Haziranda yapılacak final töreniyle sona erecek.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, etkinlik kapsamında gençlerin 182 bin kitap, 17 bin giysi ve 18 bin oyuncak topladığı, oyuncakların Suriyedeki olaylar nedeniyle Türkiyeye gelen çocuklara gönderildiği belirtildi.
     Açıklamada iyiliksever gençlerin harçlıklarından biriktirdikleri paralarla Afrikada susuzluk çekenler için bir su kuyusu açıldığı, görme yetilerini kaybeden 8 kişinin ise katarakt ameliyatı masraflarının karşılandığı, maddi durumu iyi olmayan ailelerin okuyan çocuklarına da kırtasiye yardımında bulunulduğu kaydedildi.
     Tuzla Belediyesince şubat ayında başlatılan İyilik Şampiyonasına katılan 1500 öğrencinin, kitap ve oyuncak toplama, atık kağıt ve pil toplama, kedi, köpek ve kuş yuvası yapma, iyilik projeleri, sosyal aktivitelere katılma ve serbest iyilik başlıklarından oluşan 7 ayrı kategoride yarıştıkları ifade edilen açıklamada, 3 ay süren şampiyonada projeler üreten öğrencilerin 5 ve 6şar kişilik takımlar kurarak iyilik yapmada birliktelik duygusuyla hareket ettikleri belirtildi.
     Açıklamada, 24 Haziranda yapılacak final töreninde, şampiyon olan takımların Disney-Land ve Bosna Hersek gezileri ile ödüllendirileceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Tuzlada İyilik Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER