Tuzla Sulak Alanının misafirleri erken geldi

Tuzla Sulak Alanının misafirleri erken geldi -Avrupa ve Afrika kıtaları arasındaki 4 önemli kuş yolundan 2sinin geçtiği Türkiyede, göçmen kuşlar için en önemli sulak alanlardan biri olan Milastaki Tuzla Sulak Alanına kuşlar geç


MUĞLA (A.A) - Durmuş Genç - Avrupa ve Afrika kıtaları arasındaki 4 önemli kuş yolundan 2sinin geçtiği Türkiyede, göçmen kuşlar için en önemli sulak alanlardan biri olan Milastaki Tuzla Sulak Alanına kuşlar geçen yıla göre 15 gün erken geldi.
     Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla farklı türlerden kuş sürülerinin Milas-Bodrum kara yolundaki Tuzla Sulak Alanına gelmeye başladıklarını söyledi.
     Tuzla Sulak Alanının, ekolojik ve doğal yapının korunması için her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayan Atçı, Tuzla Sulak Alanındaki kuş varlığının korunması açısından bölgede her yıl uygulanan av yasağının bu yıl da devam ettiğini ifade etti.
     Av yasağına uyulup uyulmadığının güvenlik birimleri tarafından denetlendiğini anlatan Atçı, Tuzla Sulak Alanına erken gelmeye başlayan farklı türlerden kuşları korumak amacıyla bölgede avlanmayı yasakladık. Jandarma ve çevre timleri Tuzla Sulak Alanında kontrol yapıyorlar. Kesinlikle avlanmaya izin verilmiyor dedi.
     Tuzla Sulak Alanında kuş varlığının her yıl artarak devam ettiğine işaret eden Atçı, sulak alanda bulunan kuş gözlem evi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, hazırlanan proje ile kuş gözlem evinde hem bilimsel çalışmalar yürütüleceğini hem de ziyaretçilere açık olacağını kaydetti.
    
     -Ziyaretçiler gün batımını bekliyor-
    
     Kaymakam Atçı, Tuzla Sulak Alanına gelen flamingo ve yüzlerce kuş türünün yerli ve yabancı ziyaretçilerin dikkatini çektiğini dile getirerek, şunları söyledi:
     Turistler ve doğa severler, Tuzla Sulak Alanında yaşayan kuş türlerini yakından görebilmek için düzenlenen turlara katılıyorlar. Göl çevresindeki pansiyonlarda konaklayan doğa tutkunları, fotoğraf makineleri ve kameralarla sulak alandaki kuşları görüntülüyor. Alan turizm güzergahında olduğu için bölgeden geçen hemen hemen herkes flamingoları görüntüleyebilmek için gün batımını bekliyor.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Tuzla Sulak Alanının misafirleri erken geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER