Ücretsiz sema programlarını 112 bin kişi

Ücretsiz sema programlarını 112 bin kişi izledi -Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından her cumartesi gerçekleştirilen ücretsiz sema programlarının, 2012 yılında 112 bin 376 kişi tarafından izlendiği belirtildi


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından her hafta cumartesi akşamları ücretsiz olarak gerçekleştirilen sema programlarının, 2012 yılında 112 bin 376 kişi tarafından izlendiği belirtildi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyada Konyaya ve Mevlanaya gösterilen ilginin her geçen gün arttığını ifade etti.
     Bu ilgiye layık olmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını aktaran Akyürek, her yıl Aralık ayında gerçekleştirilen Mevlanayı Anma Törenlerine dünyanın birçok ülkesinden on binlerce misafirin geldiğini kaydetti.
     Akyürek, 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen törenleri izleyemeyenlerin de her cumartesi aslına uygun olarak gerçekleştirilen sema programlarına büyük ilgi gösterdiğini vurgulayarak, 2012 yılı boyunca Mevlana Kültür Merkezinde her cumartesi gerçekleştirilen sema programlarını 112 bin 376 kişi izledi. Şeb-i Arus programları ile birlikte geçen yıl yaklaşık 200 bin kişi Konyada sema izledi ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Ücretsiz sema programlarını 112 bin kişi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER