Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı

Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı -CHP Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu: -Uğur Mumcunun adı gazetecinin namusunun kalemi olduğu ilkesini savunanların omuzları üzerinde nesilden nesille yaşamaya devam edecektir


KAYSERİ (A.A) - CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kulkuloğlu, mesajında, yazmış olduğu köşe yazıları, makaleler, kitaplar ile verdiği röportajlar ne meslek hayatı boyunca ne de ölümünün üzerinden geçen yirmi yıl süresince bir sefer dahi yalanlanamamış, tekzip edilememiş demokrasi şehidi Uğur Mumcuyu özlem ve hasretle andıklarını kaydetti.
     Araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcunun kanının hala yerde olduğunu ifade eden Kulkuloğlu, şu ifadeleri kullandı:
     Mumcu cinayetinin üzerinden birçok hükümetler geldi geçti. Ama cinayete ilişkin bir sonuç sağlanamadı. Bu süre içerisinde ortaya çıkan tek sonuç zaman aşımı olmaktadır.
     Mumcunun değerlerine, günümüzün medyasına baktığımız zaman daha fazla özlem ve hasret duymaktayız. Uğur Mumcunun adı gazetecinin namusunun kalemi olduğu ilkesini savunanların omuzları üzerinde nesilden nesille yaşamaya devam edecektir. Aramızdan ayrılışının yirminci yılında sevgili Uğur Mumcuyu rahmet ve özlem ile anıyor, aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum.
     Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Dr. İsmail Ulusoyda yaptığı açıklamada Uğur Mumcunun öldürülüşünün üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen faillerinin bulunamayışını büyük bir talihsizlik olarak nitelendirdi.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER