Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı

Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı -Mumcu, Sinopta anıldı


SİNOP (A.A) - Uğur Mumcu ölümünün 20. yılında Sinopta anıldı.
     Uğur Mumcu Meydanında gerçekleştirilen anma töreninde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun konuşma yaptı.
     Acun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
     20 yıl önce alçakça bir saldırı ile katledilen, devrimin, bağımsızlığın, demokrasinin, laikliğin ve özgürlüğün, kısacası aydınlanmanın cesur kalemi araştırmacı yazar Uğur Mumcuyu bir kez daha özlem ve saygıyla anıyoruz. Gericiliğin ve bölücülüğün at oynattığı günümüzde bu yiğit kalemi, yılmaz aydınlanma savaşçısını halkımız unutmamıştır, unutmayacaktır. Araştırmacı-Gazetecilik kavramını Türkiyede herkese öğreten kişi Uğur Mumcudur. Uğur Mumcu, demokrasi ve insan haklarına her zaman inandı ve savundu. Bu inanç ve ilkelerinden hiç ödün vermeyen, dürüstlükten ayrılmayan bir aydın, bir demokrat gazeteciydi.
     Gençlik Kolları Üyesi Kamil Karasunun sazı eşliğinde Yiğidim Aslanım ve Uğurlar Olsun adlı parçaları alanda bulunanlar birlikte söyledi.
     Düzenlenen program sonunda törene katılanlar meydandaki Uğur Mumcu Anıtına karanfiller bıraktı.
     Programa Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları ile çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven-Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER