Ukraynanın İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin:

Ukraynanın İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin: İzmirden Ukraynaya yapılacak direk uçuşlar ticaret hacmini artırır


İZMİR (A.A) - Ukraynanın İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin, İzmirden Ukraynaya yapılacak direk uçuşlar ticaret hacmini artırır dedi.
     Güvercin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ticaret hacminin yeterli seviyede olmadığını, iki ülkenin birbirinin yakın komşusu olduğunu belirtti.
     Türkiyede olan herşeye Ukraynanın, bu ülkede bulunan herşeye de Türkiyenin ihtiyacı olduğunu dile getiren Güvercin, şöyle konuştu:
     Ukrayna yer altı, yer üstü zenginliği olan bir ülke. Doğu ile batıyı birleştiren staratejik bir konuma sahip. Ama ülkemiz arasında bir türlü büyük çapta ticari ilişkiler bir türlü kurulamıyor. Bir ilişkinin başlayabilmesi için karşılıklı gidiş gelişlerin olması lazım. İzmirden Ukraynaya direk havayolu bağlantısı yok. Karayolu çok zor, deniz yolu ise çok uzak. Bu sıkıntıyı aşamadığımız zaman ordaki iş adamlarını İzmire, İzmirdeki iş adamlarının Ukraynaya gidişi kolaylaştırmadığımız sürece biraz daha hedef uzak görünüyor. İzmirden Ukraynaya yapılacak direk uçuşlar ticaret hacmini artırır.
    
     Muhabir: Yunus Karakaya
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Ukraynanın İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER