Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -Din, dil, mezhep ayrımını düşünmeden, birlikte aynı sofraya oturmanın önemine, bugünlerde daha fazla ihtiyacımız var -Kültür ve Turizm Bakanı Günay: -İzmir deyince, saygıyla


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Din, dil, mezhep ayrımını düşünmeden, birlikte aynı sofraya oturmanın önemine, bugünlerde daha fazla ihtiyacımız var dedi.
     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından İzmir Arenada düzenlenen iftar programına katıldı.
     Gönül Sofrası adıyla düzenlenen iftara, bazı siyasi parti il başkanlarının yanı sıra ticaret ve iş dünyasının önde gelen isimleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
     Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, İzmiri İzmir yapan, Türkiye için farklı kılanın, paylaşma ve hoşgörü kültürü olduğunu belirterek, Din, dil, mezhep ayrımını düşünmeden, birlikte aynı sofraya oturmanın önemine, bugünlerde daha fazla ihtiyacımız var dedi.
     İftara, üç dinin temsilcilerinin katılmasının önemine dikkati çeken Yıldırım, Bu mübarek ramazan akşamında, bu gönül sofrasında bizleri bir araya getiren il teşkilatına teşekkür ediyorum. Burada İzmirin bütün katmanlarının temsilcilerini birlikte aynı sofrada, aynı lokmayı paylaşıyor olması, ülkemizin birliği, beraberliği ve geleceğe olan inancını bir kez daha göstermektedir. Türkiyenin kalbi, Türkiyenin ticaretinin kalbi İzmirde atıyorsa, nabzı da İzmirde akmaktadır ifadesini kullandı.
     Yıldırım, 12 Haziran seçimleri öncesinde İzmirde açıkladıkları 35 projeden 14ünün başlatıldığını, başlayan projelerde önemli bir mesafe alındığını ifade ederek, 35 proje, 4 milyon İzmirli tarafından sahipledi ve sürekli takip ediliyor. Bu da bizim projeleri geciktirmeden gerçekleştirme gayretimizi daha da artırıyor diye konuştu.
    
     -Kültür ve Turizm Bakanı Günay-
    
     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise ramazan ayının ülkeyi bir arada tutan önemli değerlerden olduğunu ancak bu ay içinde zaman zaman yürekleri acıtan gelişmeler yaşandığı söyledi.
     Günay, şöyle konuştu:
     Bir millet olmanın bütünlükçü özelliğiyle bağdaşmayan bazı sorunlar, yüreğimizi acıttı, kanattı. Ay boyunca vatanın bir bölgesinde terörle mücadele ettik. Terör, bu kez Türkiyenin bu güzelim bölgesine (Foça) kadar uzanmak cüretini, cesaretini göstermeye kalktı. İzmir halkının kan vermekte birbiriyle yarışmasına, hiç şaşırmamak gerekiyor. İzmir, vatanın en sıkıntıda bulunduğu günde, vatanın birliği, bütünlüğü, bağımsızlığını korumak için ilk kurşunun atıldığı şehirdir. Gerçekten müstesna bir şehirdir. İzmir deyince, saygıyla ayağa kalkmak gerekir.
     Bakan Günay, kimseyi, hiçbir etnik kökeni ayırmadıklarını, Cumhuriyet hükümetlerinin tüm gayretinin, cebinde Türkiye Cumhuriyeti nüfus kağıdı taşıyan herkesin dünya önünde saygıdeğer bir yurttaş olmasını sağlamaya çalışmak olduğunu ifade etti.
     Günay, iftarın bir siyasi partinin ev sahipliğinde olmakla birlikte parti ayrımı gözetmeyen bir katılımın söz konusu olduğunu, iftara Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere, rektörler, yöneticiler ve temsilcilerin katılmasının, Ramazan ayına son derece yakıştığını söyledi.
     İftara, Buca Protestan Kilisesi Pastörü Ertan Çevik ile farklı dinlere mensup cemaatlerden temsilcilerin de katıldığı belirtildi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER