Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -Kastamonu, Zonguldaka kadar geldiğimiz zaman sahil yolu tamamen bitmiş olacak. Edirneden çıkan bir vatandaşımız İstanbul üzerinden sahil yolundan Gürcistana kadar rahatlıkla bi


SİNOP (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, Kastamonu ve Zonguldaka kadar gelindiğinde Karadenizdeki sahil yolunun tamamen bitmiş olacağını belirterek, Edirneden çıkan bir vatandaşımız İstanbul üzerinden sahil yolundan Gürcistana kadar rahatlıkla bin 400 kilometrenin üzerinden yolu katederek, Karadeniz sahillerinin güzelliklerini temaşa ederek seyahatini tamamlayacak dedi.
     Bakan Yıldırım, bözel uçakla geldiği Sinopta ilk olarak Sinop Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulundaki, 300 bin lira maliyetle kurulan gemi simülatörünün açılışını yaptı.
     Burada gemi simülatörü hakkında üniversite yetkililerinden bilgi alan Yıldırıma, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan tarafından plaket takdim edildi.
     Ardından Sinop-Gerze-Yakakent ile havaalanı bağlantı yollarında incelemede bulunan Bakan Yıldırım, yolun Gerze Viyadüğü bölümünde gazetecilere açıklamada bulundu.
     Samsun-Sinop arasındaki yolun özel inşaat teknikleri kullanılarak yapıldığını anlatan Yıldırım, Samsunun Yakakent ilçesi ve Sinopun Gerze ilçesi arasındaki yolun 37 kilometre olduğunu söyledi.
     Yolun bu bölümünün toplam bedelinin 1,4 milyar civarında olduğunu vurgulayan Yıldırım, yol hakkında teknik bilgiler vererek, şunları kaydetti:
     Bu yol üzerinde 4 tane tünel, 5 tane viyadük ve 9 tane de alt, üst geçit, menfez şeklinde çanak yapılar mevcuttur. Bunların tamamlanması demek Samsun ile Sinop arasındaki yolun neredeyse bitmesi anlamına geliyor. Bundan sonra Gerze-Sinop arasında da tünellerimiz var, yol yapım çalışmalarımız var. Önümüzdeki sene de orayı tamamlamış olacağız. Bu yol üzerinde 1.5 milyon metreküp kazı yaptık, 300 milyon ton tahkimat yaptık. Yani Karadenizin azgın sularını dizginlemek için böylesine ciddi bir iş yaptık.
    
     -Samsun-Sinop arası 1.5 saate düşecek-
    
     Yol açıldığında, aralarında yaklaşık 160 kilometre olan Samsundan Sinopa 1.5 saatte rahatlıkla seyahat edilebileceğini söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:
     Adım adım Sarptan İstanbula kadar sahil yolunu yaparak devam ediyoruz. Bundan sonra Kastamonu, Zonguldaka kadar geldiğimiz zaman sahil yolu tamamen bitmiş olacak. Bir yandan da üçüncü köprü ve onun devam eden bağlantılarını da Karasuya birleştirdiğimizde artık Edirneden çıkan bir vatandaşımız İstanbul üzerinden sahil yolundan Gürcistana kadar rahatlıkla 1400 kilometrenin üzerinden yolu katederek, Karadeniz sahillerinin güzelliklerini temaşa ederek seyahatini tamamlayacak.
     Yolun açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından önümüzdeki yılın ikinci yarısından sonra yapılacağını belirten Yıldırım, eski Sinop yolunda sıkıntı yaşayan vatandaşlar için yolun Yakakent-Gerze arasındaki bölümünü trafiğe açtıklarını açıkladı.
    
     -Kanadadan sonra ilk defa Türkiyede uygulanan bir teknik-
    
     Bakan Yıldırım, memleket için taş üstüne taş koyan, az çok emeği geçen herkese şükranlarını sunduklarını ifade ederek, Bu yolda uygulanan teknikler dünyada hemen hemen ilk denebilir. Burada viyadükler, çelik konstrüksiyon ve beton konstrüksiyon bir arada yer alıyor. Bu Kanadadan sonra ilk defa Türkiyede uygulanan bir teknik. İnsanımızın rahatlığı için hiçbir bedelden fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Onun ispatı da bu gördüğünüz eserdir dedi.
     Bakan Yıldırım, incelemelerinin ardından özel uçakla Tokata hareket etti.
    
     Muhabir: Fatma Kalay / Dilek Sezen
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER