Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Ermenistandan kalkan bir uçak Erzuruma teknik iniş yapmıştır. Teknik iniş ne demek, pilotun kendi rızasıyla arzusuyla iniş talebinde bulunmasıdır. Olay budur -Teknik inişte


TRABZON (A.A) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ermenistandan kalkan bir uçak Erzuruma teknik iniş yapmıştır. Teknik iniş ne demek, pilotun kendi rızasıyla, arzusuyla iniş talebinde bulunmasıdır. Olay budur dedi.
     Bakan Yıldırım, Hamamizede İhsan Bey Kültür Merkezinde gazetecilerin Ermenistandan Suriyenin Halep kentine insani yardım malzemesi taşıdığı belirtilen sivil bir uçağın kontrol amacıyla Erzuruma indirilmesine ilişkin sorularını yanıtladı.
     Ermenistandan kalkan söz konusu uçağın Erzuruma teknik iniş yaptığını söyleyen Bakan Yıldırım, şunları ifade etti:
     Ermenistandan kalkan bir uçak Erzuruma teknik iniş yapmıştır. Teknik iniş ne demek, pilotun kendi rızasıyla arzusuyla iniş talebinde bulunmasıdır. Olay budur. Şu andaki bilgi bu. Teknik inişin havacılıktaki tanımı pilotun herhangi bir ihtiyaç duyması halinde iniş yapmak istemesidir. Erzurum Havalimanına iniş talebinde bulunmuş, bu talebi de uygun görülmüştür. Neden uygun görülmüştür, biliyorsunuz biz dünden itibaren Suriye tescilli uçaklara hava sahamızı tamamen kapattık, aynı şekilde Suriye de kapattı.
     Ama bu gelen uçak, teknik inişte bu kurallar geçerli değildir. Teknik inişte ne olursa olsun can ve mal emniyeti söz konusu olduğu için her türlü uçağa, her ülke izin vermek zorundadır. Bu inişte öyle bir iniştir. Onun dışında başka bir şey söz yok.
     Bakan Yıldırım, Türk hava sahasını sivil ve masum insanların ölümüne yol açacak faaliyetler için kullandırmayacaklarını vurgulayarak, Biz ne diyoruz. Türk hava sahasını Türkiyede, sivil insanların, masum insanların ölümüne, hayatını kaybetmesine sebep olacak faaliyetler için kullandırtmayız diye konuştu.
     Bu nedenle zaman zaman Türk hava sahasını geçen uçakları indirip kontrol ettiklerini anlatan Bakan Binali Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:
     Zaman zaman Türk hava sahasını kullanarak geçen uçakları Sivil Havacılık Kanunumuzdan uluslararası konvansiyonlardan doğan haklarımız çerçevesinde indirip yüklerini kontrol etme cihetine de gittik. Ancak bu kez aldığımız bir kararla hükümetimizin bir kararıyla Türk hava sahasını Suriye tescilli uçaklara tamamen kapattık. Bu Suriyedeki savaşın, iç savaşın daha fazla masun insanın ölmemesi yönünde aldığımız bir karardır.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER