Uludağ Üniversitesi akademik yıl açılışı

Uludağ Üniversitesi akademik yıl açılışı -Rektör Prof. Dr. Dilek: Bilimsel araştırma projeleri için yaklaşık 10 milyon TL ayırdık


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, bilimsel araştırma projeleri için yaklaşık 10 milyon TL ayırdıklarını bildirdi.
     UÜnün, Mete Cengiz Kültür Merkezinde düzenlenen akademik yıl açılış töreninde konuşan Dilek, yönetim anlayışlarının adalet, ortak akıl, şeffaflık, hesap verme ve hoşgörü olduğunu söyledi.
     Bu ilkeleri dillendirmenin yanı sıra uygulamanın zor olduğunu belirten Dilek, şöyle devam etti:
     Üniversitelerde akademisyenlerin en hassas olduğu konu, adalet duygusunun zedelendiği alan, akademik kadroların dağıtımıdır. Bu konu genellikle rektörlerin çok geniş olarak inisiyatif kullandıkları ve dağıtımın rektörün kişisel tercihleri ile gerçekleştirdiği sorunlu bir alandır diye konuştu. Elbette ülkemizde bu güne kadar görev yapan rektörlerin çok önemli bir kısmı kadroların dağıtımında kurum önceliklerini ve ihtiyaçlarını dikkate almışlardır.
     Dilek, dağıtımın şeffaf bir yöntem ile yapılması durumunda iyi niyetli çalışmaların akademisyenler tarafından tam olarak anlaşılamadığını anlatarak, Bu da kurum içindeki barışı olumsuz etkilemektedir. Biz şeffaflık anlayışı içerisinde bilimsel çalışmalara devam edeceğiz. UÜ olarak bilimsel araştırma projeleri için yaklaşık 10 milyon TL ayırdık ifadelerini kullandı.
     Vali Şahabettin Harput ise öğrencilerin Türkiyenin dünyanın güçlü ülkeleri arasında yer almasını kendilerine hedef belirlemelerini isteyen, Şu anda güç Amerikanın elinde. Ancak asırlarca bu güç bizim elimizde idi. 6 asır insanlığa medeniyeti ve adaleti bir miras olarak bizim atalarımız kurmuştur. Bugün dünyanın zirvesinde Amerika oturuyor. Ancak buradan şunu söylemeliyim ki o koltuk bizim koltuğumuz, o koltuğa biz oturacağız dedi.
     Törene, Jandarma Bölge ve Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, eski İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Şahin, öğretim üyeleri, milletvekilleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Bursa/Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Uludağ Üniversitesi akademik yıl açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER