Uluderedeki olay

Uluderedeki olay -TBMM İnsan Hakları Uludere Alt Komisyonu Başkanı Şener: -Millet adına bu olayı bizim yetki ve görev alanımız içinde azami ölçüde aydınlatmaya çalışıyoruz


ORDU (A.A) - TBMM İnsan Hakları Uludere Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, komisyonun Uludere raporuyla ilgili, Millet adına bu olayı bizim yetki ve görev alanımız içinde azami ölçüde aydınlatmaya çalışıyoruz dedi.
     Ordu İş Adamları Derneğini (ORİŞAD) ziyaret eden Şener, burada gazetecilerin Uludere raporuna ilişkin sorularını yanıtladı.
     Hazırladıkları taslak raporun alt komisyonda görüşülerek kabul edildiğini anımsatan Şener, şöyle konuştu:
     Biz hem parti hem Meclis disiplini altında çalışan bir komisyonuz. Alt komisyonda raporumuz kabul edildi. Üst komisyona havale ederek itirazlar için de önümüzdeki Salı günü saat 17.00ye kadar muhalefet partilerine imkan verdik. Biz sorumlulukla hareket eden bir heyetiz. Burada olmayan şeyleri varmış gibi göstermek ya da olan şeyleri yokmuş gibi göstermek tarihi bir sorumluluktur. Çünkü bunlar devlet literatürüne geçecek raporlar, uzun yıllar bu raporlar üzerinden devletimizin geçmişteki eylemleri mercek altına alınacak. Dolayısıyla çok dikkatli olarak raporumuzu hazırladık.
    
     -Toplum büyük bir beklenti içine girdi-
    
     Şener, muhalefet partilerinin beyanları üzerine raporla ilgili toplumun büyük bir beklenti içine girdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Türkiye, demokrasi ile yönetilen, kuvvetler ayrılığı olan bir devlettir. Yasamanın, yürütmenin, yargının görev alanları anayasada belirtilmiştir. Dolayısıyla biz yasama olarak ve komisyon olarak insani açıdan bu yaranın toplumda sarılabilmesi için devlet olay sırasında, olaydan sonra, olayla ilgili neler yapmıştır, bu olayın meydana gelmesinde sebep olarak görebileceğimiz oradaki yapısal sorunlar nelerdir, bunların bir fotoğrafını çekiyoruz. Burası bir mahkeme değil, bu komisyon da bir soruşturma komisyonu değil, biz de hakim ve savcı değiliz. Milletin temsilcileriyiz, millet adına bu olayı bizim yetki ve görev alanımız içinde azami ölçüde aydınlatmaya çalışıyoruz.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER