Ulusal İpekyolu Gastrofoto Fotoğraf Yarışması

Ulusal İpekyolu Gastrofoto Fotoğraf Yarışması -Gaziantepte, Türkiyedeki yemek kültürünü tanıtmak amacıyla Benim Yörem, Benim Yemeğim konulu fotoğraf yarışması düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Türkiyedeki yemek kültürünü tanıtmak amacıyla Benim Yörem, Benim Yemeğim konulu 1. Ulusal İpekyolu Gastrofoto Fotoğraf Yarışması düzenlendi.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiyedeki yemek kültürünü yansıtacak fotoğrafçılar, en güzel kareyi yakalamak için yarışacak.
     Katılımcıların www.sehitkamil.bel.tr ya da www.gifsad.org internet adresinden geniş bilgi alabilecekleri yarışmaya başvurular 10 Mayısta sona erecek.
     Şehitkamil Belediyesinin düzenlediği yarışmada, birinciye 5 bin lira ve altın madalya, ikinciye 3 bin lira ve gümüş madalya, üçüncüye ise bin lira ve bronz madalya verilecek. Ayrıca mansiyonlar 250şer lira ve plaket, sergilemeler ise 100 lira ile ödüllendirilecek.
     Jüride yer alan Coşkun Aral, yarışmaya herkesin katılabileceğini belirtti.
     Türkiyede önemli yere sahip yemek kültürünü ve yemek kültürünün en güzel karelerini fotoğraf sanatçılarının vizöründen yansıtmayı amaçladıklarını ifade eden Aral, şunları kaydetti:
     Fotoğraf çekmekten zevk alan ve hayatın tadını kendi vizöründen yansıtmak isteyenleri, ulusal alanda buluşturmak ve ülkemizin yemek kültürüyle yaşamın evrensel dili olan sanatı birleştirerek, fotoğrafa olan ilginin artmasını ve duyguların sanat yoluyla aktarılmasının gücünü desteklemeyi hedefledik. Çıktığımız yolda fotoğraf sanatçılarının çabasını ödüllendirerek, fotoğraf sanatına duyulan ilgiyi canlı tutmayı, ulusal kanallarda şehrimizi tanıtmayı, duyguların bu sanat kanalıyla kitlelere iletilmesine aracı olabilmeyi amaçladık.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Ulusal İpekyolu Gastrofoto Fotoğraf Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER