Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.

Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Göktepe: -Üniversite, yüzde 23 uluslararası öğrenci oranı ile Türkiyenin en yüksek yabancı uyruklu öğrenci oranına sahip üniversitesi


ANTALYA (A.A) - Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, üniversitelerinin yüzde 23 uluslararası öğrenci oranı ile Türkiyenin en yüksek yabancı uyruklu öğrenci oranına sahip üniversitesi olduğunu bildirdi.
     Göktepe, yaptığı yazılı açıklamada, 2030 yılında dünya çapında bir eğitim markası ve referans merkezi olmayı hedeflediklerini belirtti.
     Akademik kadroyu oluştururken öğretim üyelerinin hangi üniversitelerde deneyim kazanmış olduklarına çok dikkat ettiklerini ifade eden Göktepe, uluslararası hüviyete sahip, geniş ve deneyimli bir akademik kadroyu bünyesinde barındıran üniversitelerinde yurt dışında eğitim almış 65 kişilik Türk hocanın yer aldığını kaydetti.
     Yabancı diller okulunda bulunan okutmanların yüzde 65inin ana dili İngilizce olan yabancı uyruklu hocalardan oluştuğunu bildiren Göktepe, şunları kaydetti:
     Doğu ve batı kültürlerini sentezleyecek olan üniversite, bölge için nitelikli elemanları yetiştirmeyi ve aynı zamanda bölgenin ekonomik ve sosyal gündemini şekillendirmeyi hedefliyor. Bu sene ilk öğrencilerini alacak olan Uluslararası Antalya Üniversitesi, uluslararası düzeyde eğitim ve teknoloji olanaklarını öğrencilerine sunmayı hedefliyor. Antalyanın ilk vakıf üniversitesi olma özelliğine sahip Uluslararası Antalya Üniversitesi 520 öğrenci ile eğitime başlayacak. 398 Türk, 122 yabancı öğrenci kabul edecek olan üniversite, yüzde 23 uluslararası öğrenci oranı ile Türkiyenin en yüksek yabancı uyruklu öğrenci oranına sahip üniversitesi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER