Uluslararası Öğrenci Buluşması

Uluslararası Öğrenci Buluşması -Eskişehirdeki üniversitelerde öğrenim gören farklı ülkelerden öğrenciler, kültürlerini tanıttı -Reyhanlıdaki bombalı saldırılar protesto edildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde öğrenim gören 50ye yakın ülkeden öğrenciler, 6ncı Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliği kapsamında stant açarak, ülkelerini tanıttı.
     Etkinliği düzenleyen Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Musa Karadaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir alışveriş merkezinin bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikle yabancı öğrencilerin kültürlerini tanıtma fırsatı bulduğunu söyledi.
     Karadaş, etkinliğin Türkiyede 6ncı, Eskişehirde ise 2inci kez gerçekleştirildiğini belirtti.
     Eskişehir üniversitelerinde bin 500e yakın öğrencinin bulunduğunu kaydeden Karadaş, "Burada Balkanlardan, Kafkaslara, Afrikadan, Ortadoğuya, Uzak Doğudan, Endonezyaya kadar birçok öğrencimiz kendisini, Eskişehirlilere, kültürleriyle, yemekleriyle, danslarıyla, ağıtlarıyla, özdeyişleriyle tanıtıyorlar. Dernek olarak, dünyayı Eskişehir halkının önüne getirdik" diye konuştu.
    
     -Reyhanlıdaki bombalı saldırılar-
    
     Reyhanlıda yaşanan bombalı saldırılardan üzüntü duyduklarını ifade eden Karadaş, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara şifa diledi.
     "Yunus, Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz diyor ya bu ülke kimseye kalmayacak" diyen Karadaş, dostluk, kardeşlik içinde Yunusun memleketinde, Yunusça yaşadıklarına dikkati çekti.
     Bazı muhaliflerin Suriye standına girerek, Suriye bayrağını indirmek istediğini anlatan Karadaş, şöyle devam etti:
     "Suriyeli arkadaşlarımız sataşmalara cevap vermeden bu sıkıntıyı atlattı. Çok soğukkanlılar, okumaya geldiler nihayetinde, burada tahsillerini tamamlayıp, daha güzel bir Suriye için hayatlarını orada devam ettirecekler. Aralarında eczacı, doktorlar var, bunların eğitimlerini en iyi şekilde tamamlıyoruz. Buradaki arkadaşlarım bu olaylara kesinlikle karışmazlar."
     Etkinlikler kapsamında Afgan Mustafa Navabi, Reyhanlıda hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okudu. Duaya yabancı uyruklu öğrencilerin yanı sıra stantları ziyaret eden vatandaşlar da eşlik etti.
     Öğrencilerin kendi ülke danslarını sergilediği etkinlikte, Kırgız öğrenci Azamat Alymkulov, organizasyonda yer almaktan dolayı gurur duyduklarını dile getirerek, ülkesini tanıttı.
     Endonezyalı öğrenci Afief Hakimaskar da etkinlikle ülkelerini tanıtma fırsatını bulduklarını anlattı.
     Eskişehirdeki tek Gabonlu öğrenci Thibault İfounga ise ülkesinin futbolcularla anıldığını anımsatarak, Eskişehiri çok sevdiğini dile getirdi.
     Öte yandan, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, stantların bulunduğu bölgeye gelerek Reyhanlıdaki bombalı saldırıları protesto etti.
     Gösteri nedeniyle güvenlik güçleri geniş önlemler aldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Uluslararası Öğrenci Buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER