Üniversite öğrencileri, iş adamlarıyla buluştu

Üniversite öğrencileri, iş adamlarıyla buluştu


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Orman Fakültesi Endüstri Mühendisliği öğrencileri, Isparta Ticaret ve Sanayi Odasında (ITSO) sektör temsilcileri ile bir araya geldi.
     ITSOda düzenlenen toplantıya ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Yönetim Kurulu Üyesi ve sektör temsilcisi İsa İpekçi, Meclis Başkan Yardımcısı ve sektör temsilcisi Ali İhsan Altonak, sektör temsilcisi Hasan Hilal, Orman Bölge Müdür Yardımcısı İsmet Erol ve SDÜ Orman Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri katıldı.
     Başdeğirmen, toplantıda yaptığı konuşmada, ticarette uzun soluklu başarılı olmanın sırrının ticari ahlak, dürüstlük ve işini en iyi şekilde yapmaktan geçtiğini söyledi.
     Zaman içinde başarıyı yakalamada bunların çok önemli olduğunun görüldüğünü aktaran Başdeğirmen, Bunu çok iyi sağlayabilirseniz kesinlikle başarılı olabilirsiniz. Buna aykırı hareket edildiği sürece belli bir zaman başarılı olduğunuzu zannedersiniz, ama bunun sonu olmaz. Bu sektörde ahlak o kadar önemli ki insanlar siz derseniz ona inanmak zorunda. Bu sektörde bulunan ağabeyleriniz gibi başarılı ve uzun yıllar kalmak istiyorsanız dediklerimizi yapmalısınız dedi.
     SDÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. İsmet Erol da Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin, Ticarette Önemli Ağaçlar isimli dersleri çerçevesinde ITSOya geldiklerini, öğrencilerin 1 yıl sonra hayata atıldıklarında sektöre yabancı olmamaları ve çalışmaların nasıl olduğu konusunda bilgi almak istediklerini söyledi.
     Konuşmaların ardından İpekçi, Altınok, Hilal ve Erol öğrencilerin sektörle ilgili sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Üniversite öğrencileri, iş adamlarıyla buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER