Üniversite öğrencilerinin barınma telaşı

Üniversite öğrencilerinin barınma telaşı -Yaklaşık 60 bin öğrenciye sahip Eskişehirdeki yurt, ev ve apart tesislerde üniversite öğrencilerine modern otel konforunda barınma imkanı sunuluyor -Fiyatlar, apart tesislerde 230-400 lira,


ESKİŞEHİR (A.A) - Fatih Doğan - Anadolu ve Eskişehir Osmangazi üniversitelerinde yaklaşık 60 bin öğrenciyle adeta bir öğrenci kenti olan Eskişehir, kayıt ve barınma yoğunluğu yaşanan şu günlerde yurt, ev ve apart tesislerde modern otel konforunda barınma imkanı sunuyor.
     Bu yıl yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Eskişehirdeki üniversitelere yerleştirilen adaylar, kazandıkları okullara giderek kayıtlarını yaptırmaya başladı.
     Yaklaşık 60 bin öğrenciye sahip Eskişehir, kayıtlarını yaptırdıktan sonra üniversite yaşamı süresince barınabilecekleri mekan arayışına giren öğrencilere cazip imkanlar sağlıyor. Son yıllarda sayıları hızla artan 1+1 evler, üniversite yerleşkelerine yakın olmasından dolayı diğer tesislere göre daha fazla tercih ediliyor.
     Öğrenci başı fiyatlar, apart tesislerde 230-400 lira, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) yurtlarında 105-141 lira gibi iki farklı seçenek sunarken, 1+1 evler de 350-550 lira arasındaki bedellere kiralanabiliyor.
     Apart tesislerde, 1, 2, 3 ve 4er kişilik odalarda 24 saat sıcak su, çamaşır yıkama, sınırsız internet, televizyon, buzdolabı, mutfak ve güvenlik gibi hizmetler veriliyor.
     YURTKUR Eskişehir Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Eskişehirde kuruma bağlı yurtlarda 2 bin 366sı erkek, 4 bin 662si kız olmak üzere toplam 7 bin 28 kişilik öğrenci kapasitesi bulunuyor. Normal standartlardaki yurtlarda öğrenci başına 105 lira, standardı yüksek yurtlarda ise 141 lira talep ediliyor. Öğrencilere ücretsiz olarak her gün 2 öğün için 6 lira olmak üzere aylık yaklaşık 180 lira yemek kuponu veriliyor.
    
     -Öğrenciye ev vermeyeceğim diyen yok-
    
     Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası (EEKO) Başkanı Gazi Çelik, AA muhabirine, iki üniversite ve Anadolu Üniversitesine bağlı Açık Öğretim Fakültesi ile Türkiyede bir üniversite kenti olarak anıldığını söyledi.
     Eskişehirdeki üniversiteler yerleştirilenlerin şanslı olduğunu belirten Çelik, şöyle devam etti:
     Kentte öğrencilere yönelik yeni yatırımlar yapılıyor. Biz de eksiklerimizi görüp öğrencilerin barınıp sosyal yaşamları sürdürebilecekleri şekilde bunları süratle tamamlıyoruz. Anadolu Üniversitesine yakın mahallelerde neredeyse eski ev kalmadı. Buralar yıkılarak öğrencilere yönelik 1+1 daireler yapıldı. Aynı şekilde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) yakınlarındaki mahallelerde 1+1 daireler yapıldı. Bu binalar tamamen öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik oluşturuluyor. Eskişehirliler de öğrencileri kabullendi. Öğrenciye ev vermeyeceğim diyen ev sahibi veya emlakcıya rastlayamazsınız. Öğrenciler, 1+1 evlerin okula yakın mahallelerde olması ve ucuz maliyetle ısıtılabilmesi dolayısıyla buraları tercih ediyor.
     Çelik, 40-60 metrekare arasındaki 1+1 evlerin depreme dayanıklı ve güvenli olduğu bilgisini vererek, eşyalı evler için kiralama fiyatına ortalama 100 lira eklendiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerinin barınma telaşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER