Üniversiteler arası işbirliği

Üniversiteler arası işbirliği -Gaziantep Üniversitesi ile Çinin Dalian Nationalities Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Çinin Dalian Nationalities Üniversitesi (DNU) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, DNU Uluslararası Kültürel Değişim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Wang Xiaohui ile yardımcısı Prof. Dr. Li Huarong, sürdürülen işbirliği çalışmalarını somutlaştırmak üzere GAÜNü ziyaret etti. Görüşmelerin ardından geniş kapsamlı işbirliği protokolü imzalandı.
     Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, iki üniversite arasında kuvvetli bir bağın geliştirilmesi ve pekiştirilmesi için Konfüçyüs Enstitüsünün kurulması ve Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) yeni başlattığı Mevlana Değişim Programının "eşsiz fırsat" olduğunu belirtti.
     İşbirliği protokolüyle son yıllarda ekonomik ve teknolojik açıdan öne çıkan iki ülkenin üniversitelerinin sinerji oluşturacağına inandığını ifade Coşkun, şunları kaydetti:
     "Misyonumuzun farkındayız. Ayrıca, uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve planladığımız Mevlana Düşünce Kulübünü hem üniversitemizde hem de Çinde bir an önce faaliyete geçirmek için çalışacağız."
     Prof. Dr. Xiaohui da Gaziantepi ve GAÜNü uzun zamandır izlediklerini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:
     "İstanbulda ve Ankarada Konfüçyüs Enstitüleri var. Ancak biz bu bölgede olmanın ve bu bölgenin stratejik öneminin farkındayız. Bu nedenle bölgenin en büyük, en köklü ve en iyi üniversitesi olan Gaziantep Üniversitesi ile işbirliği yapmak istedik. İşbirliğimizi her konuda geliştirmek için çaba sarf edeceğiz."
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Üniversiteler arası işbirliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER