Üniversiteli gençler iş bulmak için çaba

Üniversiteli gençler iş bulmak için çaba sarf etmiyor -Antalyada üniversite öğrencileri arasında yapılan anket, gençlerin iş bulmak için özel bir çalışma yapmadığını, ankete katılan öğrencilerin yüzde 40ının özgeçmişi bile bulunmadığ


ANTALYA (A.A) - Antalyada üniversite öğrencileri arasında yapılan anket, öğrencilerin iş bulmak için özel bir çaba sarf etmediklerini, öğrencilerin yüzde 40ının özgeçmişinin bile bulunmadığını ortaya çıkardı.
     Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Antalya Şubesi ve Mira Kurumsal Stratejiler Merkezi tarafından Akdeniz Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere yapılan anketin sonuçları, basın mensuplarıyla paylaşıldı.
     JCI Antalya Şubesi Başkanı Murat Türker, Antalya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, üç ay süren anket çalışmasında 349 öğrenciye soru yönelttiklerini kaydetti.
     Türker, anket sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 70inin mezuniyetinden sonraki 8 ayda, yüzde 47sinin ise ilk 4 ayda iş bulacağına inandığını belirtti. Anket sonuçlarına göre öğrencilerin iş bulmak için özel bir çalışma yapmadıklarına değinen Türker, öğrencilerin yüzde 40ının özgeçmişinin bile bulunmadığına dikkati çekti.
     Ankete katılan öğrencilerin yüzde 34ünün özel sektörde çalışmak istediğini söylediğini vurgulayan Türker, iş bulma sürecinde gençlerin en çok aileleri ve tanıdıklarından yardım göreceklerini düşündüklerini kaydetti.
    
     -"Gelirlerinin üçte birini giyime harcıyorlar"-
    
     Öğrencilerin en çok vakit geçirdikleri yerlerin yurt ve ev olduğunu ifade eden Türker, öğrencilerin kariyerlerini desteklemek amacıyla kulüp, dernek, sivil toplum kuruluşu faaliyetlerinde vakit geçirme oranının yüzde 6,7, kariyer haberlerini takip eden öğrenci oranının ise yüzde 9,5 olduğunu aktardı.
     Türker, öğrencilerin yüzde 34ünün iş bulamadığı takdirde ilk tercihlerini yurt dışından yana kullanmak istediğini, yüzde 25inin de kendi işini kurmayı planladığını dile getirdi.
     Ankete katılan öğrencilerin yüzde 55inin kendi gelecekleri hakkında olumlu beklentiler içinde olduğunu açıklayan Türker, öğrencilerin yüzde 32sinin ülkenin refah seviyesinin artacağını düşündüğünü vurguladı.
     Öğrencilerin yüzde 70inin aylık harcama miktarının bin lirayı geçmediğine değinen Türker, "Öğrencilerin yüzde 37si aylık 300 ile 500 lira arası, yüzde 36sı ise 500 ile bin lira arasında harcama yapıyor. Gelirinin yüzde 12sini eğlenceye harcayan öğrencilerin, aylık sinema, tiyatro, konser gibi aktivitelere katılım sıklığı ise yüzde 70. Gençler gelirlerinin üçte birini giyime harcıyorlar" dedi.
     Ankete katılanların yüzde 56sının internet yüzünden daha az televizyon izlediğini belirttiğine işaret eden Türker, öğrencilerin yüzde 50sinin evde internetin olmasının derslerini olumlu etkilediğini düşündüğünü kaydettiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Üniversiteli gençler iş bulmak için çaba Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER