Expotroia Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı

Expotroia Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı -Çanakkale Valisi Tuna: -"Önümüzdeki yıllarda Avrupaya çok önemli ihracatlar olacağını düşünüyorum. Uzakdoğuya muhakkak açılmamız lazım. Çanakkalenin geleceğini çok parlak görüyorum"


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, "Önümüzdeki yıllarda Avrupaya çok önemli ihracatlar olacağını düşünüyorum. Uzakdoğuya muhakkak açılmamız lazım. Çanakkalenin geleceğini çok parlak görüyorum" dedi.
     Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen "Expotroia Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı"nı ziyaret eden Tuna, burada yaptığı açıklamada, kentin tanıtımına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
     Kentte ilk kez bu ölçekte bir fuar düzenlendiğini belirten Tuna, fuara beklentilerin üzerinde ilgi gösterildiğini bildirdi.
     Tuna, fuarı düzenleyen Çanakkale Sanayicileri ve iş Adamları Derneğinin (ÇASİAD), tanıtım için büyük gayret gösterdiğini dile getirerek, şöyle devam etti:
     "Güzel bir iş yaptığımıza inanıyoruz. Hepimizin ortak amacı; Çanakkalenin gelişmesi, kalkınması. Fuarları da bu anlamda çok önemsiyoruz. Şeftali, elma, kiraz ve çileğin, Türkiyede en güzelini burada yemek mümkün ama birçok kişi bunu bilmiyor. Zeytin ve zeytinyağı var. Peynir ve süt ürünlerinde zaten marka olduk ama daha çok tanıtmamız lazım. Önümüzdeki yıllarda Avrupaya çok önemli ihracatlar olacağını düşünüyorum. Uzakdoğuya muhakkak açılmamız lazım. Çanakkalenin geleceğini çok parlak görüyorum. Bu emekle özveriyle olacak."
    
     -"Burası Cennetin bekleme odası"-
    
     Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Çanakkalenin bütün olanaklara sahip olduğunu anlattı.
     Sağlık turizminin önemine değinen Gökhan, "Burası aynı zamanda bir kültür. MÖ 7000den başlayan bir tarih var. Savaşın içinden barışın çıktığı bir yer olarak biliniyor ama bunu iyi tanıtmamız gerekir" ifadesini kullandı.
     ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız ise fuarın gördüğü ilgiden memnun olduklarını, ilk olmasına rağmen fuara, ülke dışından ziyaretçilerin geldiğini söyledi.
     "Özellikle Kerkükten gelen ziyaretçilerin 12 firmayla iş bağlantısı yapması bence inanılmaz bir olay" diyen Yıldız, Çanakkalenin, tarımsal alanda birçok değere sahip olduğunu vurguladı.
     Gökçeada ve Bozcaadada organik tarımın çok iyi işlendiğine dikkati çeken Yıldız, şöyle konuştu:
     "Biganın, Bayramiçin ve Yenicenin tarımsal ürünleri, değerler bakımından Türkiyede eşi olmayacak tatlarda ve değerlerde. Bir çoğunun coğrafi işaretini almış, tescilini yapmış durumdayız. Bayramiçin elması, Umurbeyin beyazı, Lapsekinin kirazı, saanen keçisi ve üzüm bağlarıyla Bozcaadada, hayvancılıkta Ayvacık yöresinde inanılmaz tatların oluştuğu bir yerde yaşıyoruz. Coğrafyamız bu anlamda alabildiğine cömert davranmış. Burası Cennetin bekleme odası. Altyapısıyla üst yapısıyla doğasıyla apayrı bir yer olan Çanakkaleye gelip de bir daha gelmemeyi düşünmemek mümkün değil. İki kıtayı birleştiren, savaşlardan barışın çıktığı bu manevi başkentimizde toprağa iyi bakarsak toprak da bize iyi bakacak demektir."
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Expotroia Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER