Ünyede engelli gence yardım

Ünyede engelli gence yardım


ORDU (A.A) - Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesince 3 aydır aracının aküsü olmadığı için dışarıya çıkamayan engelli gence, hayırsever vatandaşın yardımıyla alınan akü teslim edildi.
     İlçenin Fevzi Çakmak Mahallesinde oturan doğuştan engelli 24 yaşındaki Tenzile Pursah, 3 ay önce engelli aracının aküsü bittiği için dışarıya çıkamadığı ve günlük yaşantısını sürdüremediğini belirterek Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesinden yardım talebinde bulundu.
     Dernek Başkanı Dursun Ali Akın, Günpınar Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Hüseyin Kökle irtibata geçtiklerini ve engelli genç için akü temin ettiklerini söyledi.
     Akın, Tenzile kardeşimizin aracına akü alarak onun dışarıya çıkıp rahatlıkla gezmesine, günlük yaşantısını devam ettirmesine yardımcı olduk. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen Hüseyin Köke teşekkür ediyorum. Bu yardımlarla engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırabiliriz dedi.
     Engelli genç Tenzile Pursah ise Engelliler için akülü araç günlük yaşantımızın vazgeçilmez ihtiyacı. Aracımın aküsü 3 ay önce bitmişti, dernek başkanımızla görüştüm. Bugün aküyü aldım ve rahatlıkla dışarıya çıkabiliyorum. Mutluyum, yardımını esirgemeyen hayırsever vatandaşımıza teşekkür ederim diye konuştu.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünyede engelli gence yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER