Ünye Çevre Yolu tünellerinde kazı çalışmaları

Ünye Çevre Yolu tünellerinde kazı çalışmaları sona erdi


ORDU (A.A) - Ünye Çevre Yolunda iş makinelerinin sol tüpte yaptıkları son kazı ile çevre yolu tünellerindeki kazı çalışmaları bitirildi.
     Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Reis, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Av. Ahmet Çamyar, İl Genel Meclis Üyesi Daimi Encümeni Fahri Şahin, daire amirleriyle birlikte çevre yolu tünellerindeki son kazı çalışmasını inceledi.
     Karayolları Samsun 7. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Reis, Ünyede 2007 yılında yapımına başlanan, ancak çeşitli nedenlerle bitiş süresi uzayan Ünye Çevre Yolunda çalışmaların, hava şartlarında bir olumsuzluk olmaması durumunda kasım ayında bitirmeyi planladıklarını söyledi.
     Reis, projeye ilişkin şu bilgiyi verdi:
     2007 yılında başlanan Ünye Çevre Yolumuz 13,5 kilometre, bunun 6,2 kilometresi tünellerden oluşmakta. Bu 6,2lik tünel iki bölümdür, birinin boyu bin 900 metre, diğerinin boyu ise 700 metredir. Yine bu projemizde bir tane 233 metre boyunda Söğütlü Viyadüğümüz var. Ayrıca projemizde 4 farklı seviyeli kavşak bulunmakta ve toplamda 17 adet köprü mevcuttur. Bugün Ünye Çevre Yolu tünellerinde kazı çalışmalarının sonuna geldik. Bir aksilik olmazsa projemiz kasım ayında tamamen bitirilerek, trafiğe açılacak.
     Ünye Çevre Yolunun tek şeritten trafiğe açılmasıyla ilgili olarak Reis, Çalışmalar devam ettiği sürece tek taraflı yolun açılması risktir. Yani hem çalışmaları yavaşlatır, hem de trafik güvenliği açısından tehlike arz eder. Ama eğer o duruma gelebilirsek, belirli günlerde yani bayram gibi günlerde yolu trafiğe açma şansımız olabilir ama bu kesin bir şey değil. O günkü duruma bağlı dedi.
     AK Parti Ünye ilçe Başkanı Av. Ahmet Çamyar, Ünye Çevre Yolunun bitirilmesi ile Karadenizin rahat bir nefes alacağını ifade etti.
     Çamyar, Sayın Başbakanımızın ifadesiyle, Karadeniz otoyolu, Ünye Çevre Yolu bitmeden bitmiş sayılmaz. Bugün bin 900 metre uzunluğunda olan Yunus Emre Tünelimizin sol tüpündeki ışığı hep beraber gördük, delme işleminin de sonuna geldik. Ben tüm çalışan ekibe teşekkür ediyorum. Kasım ayı gibi inşallah Ünye Çevre Yolumuzu hizmete almış olacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünye Çevre Yolu tünellerinde kazı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER