Üreten Samsunun Yıldızları Ödül Töreni (1)

Üreten Samsunun Yıldızları Ödül Töreni (1) -Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: (Sarp Gümrük Kapısı) Oradaki tünelin yanında bir tünel daha açacağız. Ovaları dağların altından birleştiriyoruz. Bir tünel daha açıyoruz. Çok daha iş


SAMSUN (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Sarp Gümrük Kapısının, güneye doğru genişletileceğini belirterek, Oradaki tünelin yanında bir tünel daha açacağız. Ovaları dağların altından birleştiriyoruz. Bir tünel daha açıyoruz. Çok daha işlevsel bir kapıyı inşallah orada gerçekleştireceğiz dedi.
     Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmazı ziyaret eden Bakan Yazıcı, Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Samsun Portu gezdi.
     Daha sonra Samsun Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği Üreten Samsunun Yıldızları Ödül Törenine katılan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, bakanlık olarak halkı hep gündemlerinde tuttuklarını söyledi.
     Onun için gümrük kapılarını fiziki anlamda yenilediklerini belirten Yazıcı, Bakın hemen Doğuda Sarp Gümrük Kapımız var. Yap-işlet-devret modeliyle bu kapıyı yeniledik diye konuştu.
     Sarp Gümrük Kapısını yenilemeden önce Gürcistan ile ortak gümrük kapısı yapımı konusunda anlaşma imzaladıklarını da anımsatan Yazıcı, şunları kaydetti:
     Arzu ettik ki ortak yapalım kapıyı. Tek kapı iki gümrük idaresi olsun. Dünyada bunun birkaç örneği var. ABD ile Meksika arasında var. Fransanın komşusuyla var. Türkiyede de bunu hayata geçirmek istedik. Bu özgün bir uygulama. Gürcü komşularımız evet dediler ama sonra caydılar. Biz yapmak zorunda kaldık, yaptık. Sonra kendi kapılarını yaptılar ama bizim kapıyı dikkate almadan bir kapı yaptılar. Kapılar örtüşmedi. Şimdi gidip gelen diyor ki vay şu tarafta şöyle bir kapı var, bu tarafta böyle bir kapı var. Ne yapalım şimdi, hududu çizen öyle çizmiş. Yani ovanın geldiği yerde sınır koymuş. Bizim taraf engebeli, öteki taraf düzlük. Ama engel yok önümüzde, bunu da aşacağız. Geçenlerde keşif yaptık, mevcut Sarp Gümrük Kapısının hemen güney tarafında askeri saha var, orayı gezdik. Askeri yetkililerle konuştuk. İnşallah Milli Savunma Bakanımız da çözümde yardımcı olacak. Kapıyı o alana doğru genişleteceğiz. Bir miktarda belki istimlak yapacağız. Oradaki tünelin yanında bir tünel daha açacağız. Ovaları dağların altından birleştiriyoruz. Bir tünel daha açıyoruz. Çok daha işlevsel bir kapıyı inşallah orada gerçekleştireceğiz.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Biz emaneti aldığımız günden bu yana milletimizin gündemi dışında hiçbir gündemin takipçisi olmadık diyen Bakan Yazıcı, Türkiyenin küflenmiş, üzeri tozlanmış sorunlarına el attıklarını söyledi.
     Yazıcı, Türkiyenin en önemli sorunu olan terörle mücadele noktasında sürdürülen kararlılığın görüldüğünü vurgulayarak, terörü Türkiyeden çıkarmanın, sonlandırmanın ne şekilde olacağına ilişkin açılan tartışmada alınan cevapların da herkesçe bilindiğini ifade etti.
     Çözüm sürecinin aşamalı olduğunu anlatan Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Biz milletimizin hassasiyetinin idraki içindeyiz. Milletimizin hassasiyet gösterdiği her şey bizim de hassasiyetimizdir. Çünkü biz vekiliz. Vekil, asıl ne derse onu yapmakla yükümlü olur. Bunu çok iyi idrak eden bir anlayışa sahibiz. Öyle biliyoruz. Süreci iyi takip edelim diye konuştu.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Fatma Kalay / Anıl Kuru
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Üreten Samsunun Yıldızları Ödül Töreni (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER