Üreticiye Sağlıklı Ürün Sertifikası

Üreticiye Sağlıklı Ürün Sertifikası


MUĞLA (A.A) - Ortacada, Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında örtü altı yetiştiriciliği yapan 14 üreticiye Entegre ve Kontrollü Ürün sertifikaları törenle verildi.
     Ortaca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Okan Bilgiç, Ekşiliyurt Mahallesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Ortacada, 1995 yılından 2010 yılına kadar Entegre Mücadele şeklinde yürütülen çalışmaların 2010 yılından sonra Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi projesine dönüştürüldüğünü belirterek, ilçede 2011 yılında 4 köyde 10 üretici ile 11 ayrı serada 32 dekar alanda yürütülen Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi projesinin bu yıl 4 köyde, 14 üretici ile 17 serada 50 dekar alanda yürütüldüğünü kaydetti.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mustafa Yeşilkaya ise, geçen yıl 121, bu yıl ise 152 üreticiye sertifika verdiklerini ifade ederek, Sertifika verdiğimiz üreticilerimizin ürünleri, müdürlüğümüz teknik elemanlarınca kontrol ediliyor. Hasat aşamasında ise ürünler laboratuvar analizine gönderilerek sertifikalandırılıyor dedi.
     Bilinçli üretici ve bilinçli tüketicilerin her geçen gün arttığını kaydeden Yeşilkaya, Günümüzde tüketiciler marketlerde sertifikalı ürünler arıyor. Bu anlamda tüketicilerimiz için sertifikalı ürünler önem taşıyor. Bu çalışmaların diğer üreticilerimize de örnek olmasını amaçlıyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından üreticilere Entegre ve Kontrollü Ürün sertifikaları verildi.
     (OKN-KG-HS)
<< Önceki Haber Üreticiye Sağlıklı Ürün Sertifikası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER