Urfa turizmine Roma modeli

Urfa turizmine Roma modeli -ŞUTSO ile Roma Ticaret Odası arasında turizm alanında işbirliği anlaşması yapıldı -ŞUTSO Başkanı Ertekin: Romanın tecrübesini Şanlıurfaya taşımak istiyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ile Roma Ticaret Odası arasında turizm alanında işbirliği anlaşması yapıldı.
     Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla hazırlanan İnsanları ve Coğrafyaları Birleştiren Turizm Markaları projesi kapsamında ŞUTSOda, İtalyan heyetinin katılımıyla toplantı düzenlendi.
     Şanlıurfanın turizm potansiyeline sahip mekanlarında gezi ve inceleme yapan heyet, toplantıda kentin turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik önerilerde bulundu.
     Toplantının sonunda heyetler arasında Şanlıurfanın turizm potansiyelinin Romadaki tecrübelerle geliştirilmesini öngören işbirliği anlaşması imzalandı.
    
     -Markalaşma hamlesi
    
     ŞUTSO Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehrin turizm potansiyelinin geliştirilebilmesine ilişkin çok yönlü çalışma ve projeler geliştirdiklerini belirtti.
     Söz konusu projeler kapsamında Roma Ticaret Odasıyla işbirliği yaptıklarını bildiren Ertekin, şunları kaydetti:
     Şanlıurfada, turizmin gelişmesi ve markalaşması için gayret gösteriyoruz. Dünyada medeniyetlere ev sahipliği yapmış Roma ile Şanlıurfa arasında bir işbirliği gerçekleştirdik. Romanın tecrübesini Şanlıurfaya taşımak istiyoruz. Roma dünya turizminde önde olan kentlerden. Bizim şehrimizin de çok ciddi potansiyeli var ancak bunu kullanmakta sıkıntı çekiyoruz. Kente gelen turist ve konaklanan gün sayısını artırmamız gerekiyor. Bu işbirliğinin kentimizin turizm potansiyelini canlandıracağına inanıyorum.
     Ertekin, İtalyan heyetle özellikle turizm değerlerinin markalaştırılması konusunda çalışmalar yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Urfa turizmine Roma modeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER