Ürgüp Belediye Başkanı Yıldız:

Ürgüp Belediye Başkanı Yıldız: -Seçim öncesinde verdiğimiz sözlerin çoğunu hatta tamamını yerine getirdik


NEVŞEHİR (A.A) - Ürgüp ilçe Belediye Başkanı Fahri Yıldız, seçim öncesinde verdikleri sözlerin çoğunu, hatta tamamını yerine getirdiklerini söyledi.
     Yıldız, düzenlediği basın toplantısında, 4 yıl önce göreve geldiklerinde kendilerinin koltuk değil ayakkabı eskitmeye geldik sloganını benimsediklerini ve bu süreçte de bu anlayış içinde çalıştıklarını belirtti.
     Bu süreçte ilçenin en temel sorunlarına çözüm getirdiklerini, arsenikli su problemini yeni kaynaklardan getirdikleri içme suyu ile çözdüklerini ifa eden Yıldız, şöyle konuştu:
     56 yıl önce yapılan içme suyu şehir şebekesini değiştirmeye başladık. Devam eden çalışmalar sürecinde şehir şebekesinin yüzde 40ını değiştirdik. Önümüzdeki yaz ayına tamamını değiştireceğiz. Bu hat toplam 100 kilometrelik bir hattı ve yaptığımız çalışmalarda Ürgüp halkının önemli desteklerini aldık.
     Göreve geldikleri günlerde belediyede karmaşık bir yapının olduğunu ilk yaptıkları işin belediye de ahengi ve birlik, beraberliği sağladıklarını anlatan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Göreve geldiğimizde baktık ki işçiler ayrı bir havadan çalıyor, yöneticiler bir havadan. Bir düzen yoktu. Biz yaptığımız görevlendirmelerle bu düzeni sağladık. Belediye içinde yeri olan bir sendika vardı. Sendika işçilerin haklarını savunmaktan ziyade kendi alacaklarını takip ediyordu. İşçilerimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde bu sendikanın yetkisine son verdik. Bizden önceki dönemlerde işçilerimiz düzenli maaş alamıyordu ve geçmişe dönük alacakları vardı. Şimdi işçilerimiz maaşlarını, primlerini düzenli şekilde aldığı gibi geçmişe yönelik borçlarını da aldılar. Şu anda belediyemizden 1 kuruş alacakları kalmadı.
     Yıldız, kamuoyunda Avanosun son yıllarda yapılan çalışmalarla Ürgüpü geçtiğine yönelik söylemlerin yayıldığını kendilerini Avanosla, Ürgüpün böyle bir yarışının olmadığını bildirdi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Ürgüp Belediye Başkanı Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER