Uşakta Kariyer ve Girişimcilik Günü etkinlikleri

Uşakta Kariyer ve Girişimcilik Günü etkinlikleri -Vali Erden: Uşak, ülkemizde işsizlik oranının en düşük olduğu iller arasında yer alıyor


UŞAK (A.A) - Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Uşakın, Türkiyede işsizlik oranın en düşük olduğu iller arasında yer aldığını söyledi.
     Çalışma ve İş Kurumu Uşak Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kariyer ve Girişimcilik Günü etkinlikleri Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde yapılan açılış töreniyle başladı.
     Vali Erden, törende yaptığı konuşmada, Türkiyede nitelikli elaman sorununun çözüm için Türkiye İş Kurumunun ülke genelinde eğitim çalışmaları düzenlediğini, Uşakta düzenlenen meslek edindirme kurslarına da 2 bin 60 kişinin katıldığını söyledi.
     Uşakın genç bir nüfus potansiyeline sahip oluğunu, bu nedenle düzenlenen etkinliği çok önemsediğini ifade eden Erden, şunları söyledi:
     Uşak, ülkemizde işsizlik oranının en düşük olduğu iller arasında yer alıyor. Günümüzde bilim ve teknoloji alanında baş döndürücü bir değişim yaşıyoruz. Bu hızlı değişim bilgide de hızlı bir artışa ve birçok bilginin kısa bir sürede güncelliğini yitirmesine neden oluyor. Bu durum toplumsal yaşamın farklı alanlarında da değişimi bizlere zorunlu kılıyor. Bunlardan en önemli değişim ise artık kendini geliştiren, yaşam boyu öğrenme becerilerine sahip bireylere ihtiyacımız olduğudur.
     Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Zafer Kahraman ise il genelinde işsizle mücadele kapsamında sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Törende daha sonra en çok istihdam sağlayan, en çok engelli işçi çalıştıran, en fazla kadın istihdam sağlayan firmalar ile yılın girişimcisi ve yılın kadın girişimcisine plaket verildi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Uşakta Kariyer ve Girişimcilik Günü etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER