Uşakta Sosyal Güvenlik Reformu Konferansı

Uşakta Sosyal Güvenlik Reformu Konferansı


UŞAK (A.A) - Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Türkiyede yaklaşık 18 milyon sigortalı çalışan ve 10 milyon emekli bulunduğunu söyledi.
     SGK Uşak İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferansta konuşan Erden, SGKnın reformlarla vatandaş odaklı hizmet anlayışını benimsemeye ve kayıt dışı ile daha etkin mücadele etmeye başladığını söyledi.
     Sosyal güvenlik kavramının önemine değinen Vali Erden, şunları söyledi:
     Devlet olarak kardeşliği ve huzuru temin etmeye çalışıyoruz. Her gün onlarca insan kapımıza geliyor, emeklilik için bilgi ve yardım talep ediyor ama emekli olabilecek yaşta olmalarına rağmen kayıt dışı çalıştıkları için prim günlerinin eksik olduğunu görüyoruz. Kayıt dışı olmasaydı bu insanlarımız daha mutlu bir hayat sürecekti.
     SGK bütün sorunlara kökten çözüm üretebilmek için yeni bir yapılanma geçirdi. Standartlar için tek çatı altında birleşti. Bu kurumumuza destek vermeliyiz. Gelişmiş ülkelerde dört çalışan bir emekliye bakarken ülkemizde iki çalışan bir emekliye bakıyor. Bu tabloyu değiştirmemiz gerekiyor. Son aldığım rakamlara göre ülkemiz genelinde yaklaşık 18 milyon 500 bin civarında sigortalı çalışan var. 10 milyon emeklimiz var. Bizim hızlı bir şekilde sigortalı çalışan sayımızı 25 milyona ulaştırmak durumundayız. Bunu başarabilirsek genel bütçeden kuruma aktarılan pay azalır ve yatırımlara aktarılan pay artar. Bu da ülkemizin daha hızlı kalkınmasına katkı sağlar.
     Açılış konuşmalarının Sosyal Güvenlik Kurumu Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Açıkgöz Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Teşvik Uygulamaları konulu bir sunum yaptı.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Uşakta Sosyal Güvenlik Reformu Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER