Uşak Kent Tarihi Müzesi açılıyor

Uşak Kent Tarihi Müzesi açılıyor -Belediye Başkanı Erdoğan: Müze, kentin hafızasını canlı tutacak


UŞAK (A.A) - Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kurulacak kent tarihi müzesinin, kentin hafızasını canlı tutacağını belirtti.
     Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Uşak Kent Tarihi Müzesi kurulmasına ilişkin fiziki çalışmaların tamamlandığını ve il genelinden sergilenecek eser taraması ve toplanması çalışması yapıldığını dile getirerek, müzenin 2013 yılının ilk aylarında hizmete gireceği bildirdi.
     Müzenin, kent bilincinin yaratılmasında önemli bir işlev göreceğini ifade eden Erdoğan, Müze, kentin hafızasını canlı tutacak. İlimizin tarihinin, kültürünün ve sosyal hayatının sürekli kalabilmesi için böyle bir mekanın olması gerekiyordu dedi.
     Erdoğan, müze için materyal temininin devam ettiğini de belirterek, vatandaşlara şu çağrıda bulundu:
     Müzede ilimizi anlatan bir çok eşyanın olması demek, kentimizi her yönü ile gelecek nesle tanıtmak demektir. Mahallelerden köylere kadar herkesin bu konuda hassas olmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımız evlerinde eşyaları gözden geçirmelidir. Bazen çok önemsenmeyen bir eşya dahi, bizler için çok önemli olabilir. Biz müzemizde çeşitliliği sağlamak istiyoruz. Kent tarihi müzesi ilimizin tarihini, kültürünü ve sosyal hayatını yaşatmak adına önemli bir vazife görecek. Müzemiz adeta kentin bir hafıza merkezi olarak işlev görecek. Biz bu hafıza merkezinde ilimizi asla unutturmayacağız.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Tolga Albay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Uşak Kent Tarihi Müzesi açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER