Uşak UMKE kış tatbikatında

Uşak UMKE kış tatbikatında -Uşak Valisi Erden: UMKE ekipleri her türlü afet anında görev yapabilecek donanım ve bilgiye sahip


UŞAK (A.A) - Uşak Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Karaağaç Göletinde 2 gün sürecek kış tatbikatına başladı.
     UMKE Uşak İl Sorumlusu Okan Türkmen ile 50 UMKE gönüllüsü sağlık personelinin katılımıyla kış tatbikatı düzenlendi.
     Karaağaç Göletinde 2 gün sürecek sürecek tatbikatın ilk gün faaliyetlerinin bir bölümünü Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal ile birlikte izledi.
     UMKE Uşak İl Sorumlusu Okan Türkmen, tatbikata ilişkin yaptığı sunumda, tatbikatta UMKE gönüllülerine arama kurtarma çalışmaları ve doğal yaşamda hayatta kalma konularında eğitim verileceğini söyledi.
     Eğitim kampının yarın akşam sona ereceğini ifade eden Türkmen, UMKE ekipleri yurt içinde ve yurt dışında her türlü afet bölgesinde görev yapabilecek imkana sahip. Biz bu tür etkinliklerle UMKEye yeni katılan arkadaşlarımızın bilgi ve donanımlarını artırmayı amaçlıyoruz. Eğitim süresince ekiplerimiz temsili senaryolar üzerinde arama kurtarma, hayatta kalma, acil tıbbi yardım, haberleşme gibi konularda tecrübe edinecek dedi.
     Vali Erden, tatbikata katılan personeli kutlayarak, UMKE ekipleri her türlü afet anında görev yapabilecek donanım ve bilgiye sahip dedi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Uşak UMKE kış tatbikatında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER