Uşak Üniversitesi hayırseverlerden destek bekliyor

Uşak Üniversitesi hayırseverlerden destek bekliyor -Rektör Prof. Dr. Çelik: Derslik ve fiziki eksikliklerimizi giderebilmek için Uşaklıların katkısına ihtiyacımız var


UŞAK (A.A) - Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, yeni açılan fakülte bölümler nedeniyle fiziki mekan sorunu yaşadıklarını belirterek, hayırseverlerden destek istedi.
     Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2012-2013 akademik yılında üniversitede, yeni açılan fakülte ve bölümlerle öğrenci sayısında ciddi bir artış olacağını belirtti.
     Artan öğrenci ve akademisyen sayısı karşısında, başta Bir Eylül Yerleşkesi başta olmak üzere yükseköğretimin sürdüğü tüm birimlerde fiziki mekan eksikliği yaşandığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
     Türkiyede 2006 yılında kurulan 15 üniversite arasında gelişmişlik açısından 10-11. sırada yer alıyoruz. Derslik ve fiziki eksikliklerimizi giderebilmek için Uşaklıların katkısına ihtiyacımız var. Yeni açılan ilahiyat, spor bilimleri ve uygulamalı eğitim bilimleri fakültelerine bu yıl öğrenci kabul etmeyeceğiz. Ancak, diğer fakültelerde yeni açılan 15 ayrı bölüme yeni öğrenci kabul edilecek. Bu bölümlere yaklaşık bin öğrencinin kayıt yaptırmasını bekliyoruz. Bu nedenle öğrenci sayımız artacak. Derslik ihtiyacımız var. Hocalarımıza çalışmak için oda bulamıyoruz. Uşak Üniversitesini büyütmek istiyoruz. Kaynaklarımız yeterli olmadığı için hayırsever desteğine ihtiyaç duyuyoruz. El birliği ile üniversitemizi bulunduğu noktadan daha ileri götürmek istiyoruz. Biz her açıdan şehirle bütünleşmeyi istiyoruz. Öğrenci çekecek ve şehrin talepleri doğrultusunda yeni bölümler açmak istiyoruz
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Uşak Üniversitesi hayırseverlerden destek bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER