USOBOya katılacak öğrencilerden Vali Balkanlıoğluna ziyaret

USOBOya katılacak öğrencilerden Vali Balkanlıoğluna ziyaret


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Fatih Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Araştırmacı Fatihliler ve Akademisyenler Kulübü (AFAK) katkılarıyla her yıl düzenlenen Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatına (USOBO) katılacak Özel Zafer Koleji Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerinden Habil Berk Akkaya ve Cafer Özcan İşbilir, Vali İrfan Balkanlıoğlunu makamında ziyaret etti.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, USOBOya katılacak öğrencilerden Habil Berk Akkaya, ziyarette, kendilerine zaman ayırıp makamında kabul etmelerinden dolayı Vali Balkanlıoğluna teşekkür ederken, projeleri hakkında bilgi verdi.
     Zafer Koleji yetkilileri yaptığı açıklamada, Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatının temel amacının lise seviyesindeki genç dimağların günümüzde ülkesel ve küresel ölçekte yaşanan problemlere sosyal bir bakış açısıyla çözüm üretmelerini teşvik etmek olduğunu, diğer taraftan öğrencilerin sosyal bilimlere olan ilgisinin artması, soysal bilimler alanındaki bölümleri tercih oranlarının yükselmesi, toplumun tamamını kuşatan içerikleri ile sosyal bilimlerin toplumsal sorunlara daha gerçekçi ve etkili çözümler üretebilecek hale gelmesinin hedeflendiği belirtildi.
     Vali Balkanlıoğlu, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber USOBOya katılacak öğrencilerden Vali Balkanlıoğluna ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER