UTSO mesleki eğitim geliştirmek amacıyla proje

UTSO mesleki eğitim geliştirmek amacıyla proje hazırladı


UŞAK (A.A) - Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Mustafa Kuvvet, mesleki eğitimi geliştirmek amacıyla hazırladıkları proje ile Almanyanın mesleki eğitim birikiminden faydalanmayı amaçladıklarını söyledi.
     Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından mesleki eğitimi geliştirmek amacıyla hazırlanan Almanya - Türkiye Arasındaki Mesleki Eğitim İçin Köprüler projesi, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.
     UTSO Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, AB - Türkiye Odalar Forumu II Projesi (ETCF-II) Oda/Borsaların Avrupa - Türkiye Pozitif Gündemine Katkıları Oda Ortaklıkları Hibe Programı kapsamında hibe destek almaya hak kazanan Almanya - Türkiye Arasındaki Mesleki Eğitim İçin Köprüler projesiyle ilgili bilgi verdi.
     Projenin mesleki eğitimi geliştirmeyi amaçladığını, 400 bin lira tutarındaki projenin 12 ay süreceğini ifade eden Kuvvet, Almanyanın mesleki eğitim konusundaki birikimlerinden faydalanmak istediklerini kaydetti.
     Proje bedelinin yüzde 90ının Avrupa Birliği (AB) hibe programları tarafından karşılanacağını ve Afyonkarahisar, Kütahya, Gediz ve Simav ticaret odalarının da projeye iştirakçi olarak katılacağını anlatan Kuvvet, şöyle konuştu:
     Uşak Üniversitesi, İş-Kur ve Uşak Milli Eğitim Müdürlüğünden teknik destek alacağız. Almanyanın Köln ve Münih Ticaret Odaları ile ortaklaşa yürüteceğimiz projeyi önemsiyoruz. Almanyadaki mesleki teknik liselerini inceleyeceğiz. Oradaki güzel örnekleri burada uygulamaya çalışacağız. Çünkü ülkemizdeki mesleki teknik liselerimizin durumu pek iç açıcı değil. Almanya ABdeki krize rağmen bu konuda başarılı bir uygulama yürütüyor. Amacımız bu başarılı uygulamayı örnek alarak bölgemizde de modern mesleki teknik eğitim veren bir yapı oluşturmak. Proje süresince üniversite, milli eğitim ve İş-Kur gibi kurumlardan destek alacağız. Onlarla işbirliği içerisinde çalışacağız. Projenin başarıya ulaşacağını umut ediyoruz.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber UTSO mesleki eğitim geliştirmek amacıyla proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER