Uyuşturucu davasında 162 yıl hapis istemi

Uyuşturucu davasında 162 yıl hapis istemi -Kastamonuda düzenlenen uyuşturucu operasyonu davası kapsamında hazırlanan iddianamede, 3ü tutuklu 16 kişi hakkında toplam 162 yıl hapis talep edildi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonudaki uyuşturucu operasyonu davası kapsamında hazırlanan iddianamede, 3ü tutuklu 16 kişi hakkında toplam 162 yıl hapis talep edildi.
     İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kastamonunun Çatalzeytin, Abana, Bozkurt ve İnebolu ilçeleriyle Sinopun Türkeli ilçesinde Hint keneviri ektikleri, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları ve kullandıkları iddiasıyla 16 sanık için hazırlanan iddianame, İnebolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
     İddianamede, şüphelilerden A.Ç. (56), C.Ç(35), E.K. (29), M.Ş. (20), M.Ç. (35), S.D. (47) ve Y.D. (43) hakkında uyuşturucu madde ticareti yapmak, satın almak ve esrar elde etmek amacıyla Hint keneviri ekmek suçundan toplam 134 yıl hapis cezası ile 20şer bin gün adli para cezası istendi.
     Diğer sanıklar K.Ç. (68) ve S.Ç. (51) hakkında esrar elde etmek amacıyla Hint keneviri ekmek suçlamasıyla 7şer yıl hapis cezası verilmesini isteyen savcılık, kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak suçundan A.A. (45), B.Ş. (27), M.Ş. (26), O.T. (39), Ş.E. (29), T.A.(21) ve Ü.T. (29) için 2şer yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti.
     Geçen yıl eylül ayında teknik takip sonucu gerçekleştirilen operasyonda, sanıkların ev, iş yeri, bahçe ve araçlarında yapılan aramalarda 700 gram kubar esrar ve bin kök Hint keneviri ele geçirilmişti.
    
     Muhabir: Kadir Yıldırım / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Uyuşturucu davasında 162 yıl hapis istemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER