Uzaktan eğitimle internet ve bilişim teknolojileri

Uzaktan eğitimle internet ve bilişim teknolojileri uzmanı olma imkanı -AKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılan ve Türkiyenin ilk tezli uzaktan eğitim yüksek lisans programı olan İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi Programı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılan ve Türkiyenin ilk tezli uzaktan eğitim yüksek lisans programı olan İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi Programı mezunları, internet ve adli bilişim gibi alanlarda uzmanlık yapabilecek.
     Enstitünün İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sinan Yörük, AA muhabirine, 2012-2013 akademik yılı güz döneminde öğrenci kabulüne başlanan programda, e-ticaret, Adli Bilişim, İnternet ve Etik, Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Öğretimde Materyal Tasarlama, Bilişim Teknolojileri Güvenliği ve Kriptoloji, İnsan Kaynakları Yönetimi dersleri verildiğini söyledi.
     Programı, Rektör Prof. Dr. Mustafa Solakın destekleriyle açtıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Yörük, bilişim ve internet çağının gereksinimlerini karşılayan programın, mühendislik, eğitim ve işletme dallarını kapsadığını bildirdi.
     Yrd. Doç. Dr. Yörük, program açılmadan önce öğrencilere anket düzenleyerek programın adını belirlediklerini ve gerekli işlemler tamamlandıktan sonra programın hizmete girdiğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Yörük, şöyle devam etti:
     Programın uzaktan eğitim özelliğine sahip olması, özellikle kendisini geliştirmek isteyen ve çalışan insanlar için kolaylık sağladı. Hocalarımız, dersleri uzaktan eğitim aracılığıyla veriyor. Öğrencilerimiz, dünyanın her tarafından bu programa haftada bir saat bağlanarak kendilerini geliştirebilir. Bu programdan mezun olunca eğitim, işletme ve mühendislik alanlarında doktora programlarına başvurabilecekler. Her alandan öğrenci kabul ediyoruz ancak adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 55 puan almış olması gerekiyor.
    
     -Bu program, lisansüstü akademik ağırlıklı bir program-
    
     Güz döneminde 20 öğrenci kabul ettikleri bilgisini veren Yrd. Doç. Dr. Yörük, öğrencilerinin genellikle öğretmen, asker veya polis olduğunu belirtti.
     Yrd. Doç. Dr. Yörük, bahar dönemi için müracaat eden 70 kişiden de 25ini programa aldıklarına işaret ederek, Bu program, lisansüstü akademik ağırlıklı bir program dedi.
     Öğrencilerin, belirleyecekleri konularda tezler hazırladıktan sonra internet ve bilişim uzmanı olacağını anlatan Yrd. Doç. Dr. Yörük, internet ve bilişim alanlarının, 21inci yüzyılın en önemli konularından biri olduğuna dikkati çekti.
     Yrd. Doç. Dr. Yörük, kredi kartı dolandırıcılığından internette izinsiz bilgi kopyalamaya, başkasının bilgisayarındaki bilgi ve belgeleri ele geçirmeye kadar birçok suçun internet aracılığıyla işlendiğini kaydederek, Şu anda işlenen suçların büyük bir kısmı internet ve bilişim alanına kaymış durumda. Bu alandan mezun olacak öğrencilerimiz, adli bilişim gibi alanlarda uzman olabilecek diye konuştu.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Uzaktan eğitimle internet ve bilişim teknolojileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER