Uzmanlardan, kış mevsiminde beslenme uyarısı

Uzmanlardan, kış mevsiminde beslenme uyarısı


AMASYA (A.A) - Taşova Devlet Hastanesi Beslenme Uzmanı Deniz Işık, kış mevsiminin insan metabolizmasında değişikliklere neden olduğunu belirterek, kış aylarında öğün sayısının artırılması gerektiğini bildirdi.
     Işık, yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla birlikte beslenmede de küçük değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi.
     Kış mevsiminin insan metabolizmasında değişikliklere yol açtığını ve yavaşlamasına neden olduğunu vurgulayan Işık, Soğuk hava ile zayıflayan bağışıklık sistemimizi tehdit eden grip, nezle gibi hastalıklar da bu tabloya eklendiğinde beslenmenin önemi daha da fazla artmaktadır. Kış aylarında beslenmemizi 5-6 öğün şeklinde şekillendirmeli, her yaptığımız öğün ile vücut ısımızın da artacağını ve bize soğukla mücadelede yardımcı olacağını unutmamalıyız dedi.
     A, E, C ve D vitaminlerinden yeterli miktarda alabilmek için bol sebze ve meyve tüketilmesini öneren Işık, şöyle devam etti:
     Güneş ışınlarından faydalanamadığımız için balığa önem vermeli ve haftada en az 2 kez tüketmeliyiz. Yaz aylarında sıcaklığın da etkisiyle su alımımız bir nebze olsun fazla iken kış aylarında sudan uzak kalıyoruz, kış aylarında da suya ihtiyacımız olduğunu unutmamalı ve günde en az 2 litre su tüketmeliyiz. Kahvaltı öğününü mutlaka yapmalı ve kahvaltıda vücut ısımızı hızla arttıracak olan bal veya pekmezi bulundurmalıyız.
    
    
     Muhabir: Tevfik Öztürk / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Uzmanlardan, kış mevsiminde beslenme uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER