Uzmanlardan lodos uyarısı

Uzmanlardan lodos uyarısı -Ülkenin büyük kısmında etkili olacak lodosun, beraberinde taşıdığı mineraller ve toz nedeniyle bazı hastalıkları tetikleyerek insanlarda baş ağrısı, halsizlik, nefes darlığı ve göz kanlanmasına neden


SAMSUN (A.A) - Türkiyenin büyük kısmında etkili olan lodosun, beraberinde taşıdığı mineraller ve toz nedeniyle bazı hastalıkları tetikleyerek insanlarda baş ağrısı, halsizlik, nefes darlığı ve göz kanlanmasına neden olabileceği bildirildi.
     Samsun Medicana Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Salih Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havanın birden ısınmasının insanlarda bazı hastalıklara yol açabileceğini söyledi.
     Bu hastalıkların başında gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığının geldiğini belirten Bilgin, grip olan kişide baş ağrısı, halsizlik, vücutta ağrı ve boğaz ağrısı görüldüğünü belirtti.
     Özellikle son günlerde yaşanan şiddetli lodos nedeniyle alerjik hastalıkların da ortaya çıktığını vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:
     Yaz nezlesi özellikle bu havalarda görülüyor. Bu hastalarda gözlerde yaşarma ve kanlanma, burun akıntısı, hapşırma, öksürük oluyor. Hastalar gelip sürekli grip olduğunu söylüyor. Halbuki grip değil yaz nezlesi. Bu durum genelde ilkbahar sonuna kadar devam ediyor. Yine alerjik durumu olan hastaların astıma duyarlılığı varsa o zaman da hasta her gün aşırı nefes darlığı şikayetiyle bize başvuruyor. Her akşam acile gelen hastalar var. Bugünlerde etkili olan lodos, beraberinde taşıdığı mineraller ve toz nedeniyle bu hastalıkları direkt tetikliyor.
    
     -Soğan gibi giyinin-
    
     Baharın gelmesiyle birlikte güneş ışınlarının dünyaya dik gelmeye başladığını, artan nemin bakterilerin üremesine neden olduğunu hatırlatan Bilgin, Bol sıvı tüketin, soğan gibi üst üste giyinin. Hava sıcak olunca üzerinizdeki fazla giysiyi çıkarın, soğuk olunca tekrar giyinin. Hava değişikliğinin sık yaşandığı bugünlerde dışarıya sık çıkmamaya ve bol sıvı tüketmeye dikkat edin. Ilık su, çay ıhlamur meyve suyu tüketin şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Fatma Kalay - Anıl Kuru
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Uzmanlardan lodos uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER