Uzmanlardan beslenme uyarısı

Uzmanlardan beslenme uyarısı


KARS (A.A) - Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi İsa Kaya, vatandaşların iftarda yiyecek gıdalara dikkat etmesi gerektiğini bildirdi.
     Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iftar sonrası yemeği fazla kaçıranların soluğu hastanede aldığını belirterek, vücut sağlığını düşünenlerin iftarda beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.
     Oruçlu geçen 16 saatin ardından, biranda mideye fazla gıda alımı sonucu hazımsızlık sorunu yaşandığını dile getiren Kaya, Özellikle kalp ve mide şikayetleriyle doktora başvuranların sayısında artış var. Bu yıl yazın en sıcak günlerinde oruç tutuluyor. Aç kalınacak sürenin 16 saati bulacağı göz önüne alındığında, hastalıklara davetiye çıkarmamak için Ramazanda beslenmeye daha fazla özen göstermek gerekmektedir dedi.
     Yetişkin bir insanın günde en az 1,5-2 litre su içmesini öneren Kaya, şunları kaydetti:
     İftarda özellikle gazlı içecekler, mide rahatsızlıklarına neden olabilecekleri ve yeme kapasitesini artırabileceği için önerilmez. İftar sırasında yemekle birlikte çay ve kahve içmek, yemeklerden alınan vitaminleri öldüreceğinden bu içecekleri yemekten bir saat sonra içmek daha sağlıklı olur. Ayrıca, mide ve sindirim sistemini rahatlatacak bitki, meyve çayları, şekersiz komposto ve ayran gibi içecekleri de tercih edebilirsiniz. Yemeklerde hayvansal yağlardan, aşırı tuzdan, her türlü kızartmalardan kaçınmak gerekir.
     Yağsız et yemeklerinin tercih edilmesi gerektiğini belirten Kaya, tatlılarda ise, şerbetli ve hamur işi tatlılar yerine, az şekerli sütlaç, güllaç gibi tatlıların tüketilmesini önerdi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Uzmanlardan beslenme uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER