Üzümlü ilçe olmak istiyor, Huğlu mahalle

Üzümlü ilçe olmak istiyor, Huğlu mahalle olmak istemiyor


KONYA (A.A) - Tüfek sektöründe söz sahibi olan Beyşehirin Üzümlü beldesi ilçe olmak isterken, Huğlu beldesi de mahalle olmak istemiyor.
     Huğlu Belediye Başkanı Fehmi Tekin, kendisinin Huğlu Belediyesini kapatmak için seçilmediğini söyledi.
     Hizmet yapmak için seçildiğini belirten Tekin, Huğlu beldesinin diğer yerleşimlerden ayıran birçok yön ve özellik bulunduğunu, gelişmiş sanayisi ile Huğluya uzaktan hizmet vermenin mümkün olamayacağını öne sürdü.
     Üzümlü Belde Belediye Başkanı Salih Şenoğlu ise belde nüfusunun Konyanın 31 ilçesi içerisinde 13 ilçeden daha çok olduğunu ifade ederek, beldesinin 5 bine yakın nüfusunun olduğunu anımsattı.
     Beldenin ilçe olmasında büyük fayda gördüklerini belirten Şenoğlu, şunları kaydetti:
     Hayırlısı olsun, ne diyeyim, eğer memleket için hayırlı, iyi olacaksa, iyi olacağı da söyleniyor, büyüklerimiz bizden iyi düşünür, diye düşünüyoruz. Biz başbakanımıza her şeye rağmen güveniyoruz. Üzümlü, yaklaşık 5 bin nüfusu bulunan, göç vermediği gibi göç alan, bağlı olduğu ilçe ve çevrede yaşayan yerleşim birimlerinde yaşayan gençlere de tüfek sektöründe önemli ölçüde istihdam imkanı sunarak Türkiyeye örnek olan bir belde. Belde, Beyşehir ilçe merkezine 27 kilometre mesafesi bulunuyor. Beldemiz ekonomi yönüyle Türkiyede beldeler içerisinde bir numara. Tüfek sektörü ile ülkemize sunduğumuz katma değer ortada. Üretmiş olduğu tüfeklerin yüzde 80inden fazlasını ihraç ediyor.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Üzümlü ilçe olmak istiyor, Huğlu mahalle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER