Uzun Çarşı Cephe İyileştirme, Üst Örtü

Uzun Çarşı Cephe İyileştirme, Üst Örtü Ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi -Antakya Belediye Başkanı Savaş: Uzun Çarşı, bu projeyle tarihi kimliğiyle uyuşan, geleceğe güzel adımlar atan önemli bir mekana sahip olacak (Fotoğraflı


HATAY (A.A) - Hataydan Uzun Çarşı Cephe İyileştirme, Üst Örtü Ve Sokak Sağlıklaştırma Projesinin açılış töreni yapıldı.
     Projenin tanıtımında konuşan Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Uzun Çarşının yapılan projeyle, tarihi kimliğiyle uyuşan ve geleceğe güzel adımlar atan bir mekana sahip olacağını söyledi.
     Kurtuluş Caddesi Uzun Çarşı girişinden başlayarak Tayfur Sökmen Caddesi girişine kadar olan 90 metrelik 1. etap kısmının, Cephe İyileştirme, Üst Örtü ve Sokak Sağlıklaştırma Projesiyle daha güzel bir yapıya sahip olacağını belirten Savaş, Tarihi geçmişe sahip çıkarak, gelecekle ilgili önemli adımlar atıyoruz. Burası, Uzun Çarşının diğer bölümlerine örnek ve esnafın da kazanç kapısı olacak. Bu proje 6 aylık, ama esnafımız bizim elimizi tuttuğu sürece daha çabuk sürede biter. Hep birlikte bu projeyi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız diye konuştu.
     Hatay Vali Vekili Şahin Bayhan ise, Uzun Çarşının Hatayın en önemli değerlerinden biri olduğunu ve bu projeyle kentin ticaretinin, kültürünün nabzının Uzun Çarşıda atacağını söyledi.
     Konuşmaların ardından, projesinin açılış kurdelesi kesildi.
    
     Muhabir: Hatay
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Uzun Çarşı Cephe İyileştirme, Üst Örtü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER