Vakıf Haftası

Vakıf Haftası


HATAY (A.A) - Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya, "Vakıf Haftası" dolayısıyla Hatay Gazeteciler Cemiyetinde (HGC) basın mensuplarıyla bir araya geldi.
     Kaya, toplantıda yaptığı açıklamada, şehircilik anlayışının sosyal, ekonomik ve kültürel yapıya etkisini ortaya koymak amacıyla 6-12 Mayıs tarihleri arasında "Vakıf Haftası" olarak kutlandığını söyledi.
     Hizmette gelir gider dengesinin iyi kurulması gerektiğine dikkat çeken Kaya, Hatayda 90, Kahramanmaraşta ise 39 olmak üzere 129 vakıf kültür varlığının bulunduğunu, belirtti.
     Hatayda tescilli eserlerden 37 tanesini restore ettiklerini ifade eden Kaya, "Geri kalan 10 tanesini de önümüzdeki bir iki yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Kahramanmaraşta ise restoresini tamamlamış 19 vakıf kültür varlığı bulunuyor. Bunlardan da 11 tanesini tamamlayarak yakın zamanda toplumumuza ve medeniyetimize kazandıracağız" diye konuştu.
     Kaya, bölge müdürlüklerinin aynı zamanda hayır hizmetlerinde de ihtiyaç sahibi ailelere, engellilere ve öğrencilere destek sağladıklarını kaydetti.
     Toplantıya, Şube Müdürü Ahmet Yılmaz ve Şube Müdürü Vekili İlhan Turunç da katıldı.
    
     Muhabir: Lale Köklü
     Yayıncı: İsmihan Özgüven

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER